Quantcast
Fuel Pass: Η αυξημένη τιμή του brent ανοίγει "παράθυρο" για νέα επιδότηση καυσίμων - enikonomia.gr
share

Fuel Pass: Η αυξημένη τιμή του brent ανοίγει “παράθυρο” για νέα επιδότηση καυσίμων

δημοσιεύτηκε:

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί το Πάσχα μια νέα επιδότηση καυσίμων, Fuel Pass 3 στους πολίτες της χώρας  καθώς τα καύσιμα φαίνεται πως παίρνουν πάλι την ανηφόρα.

Ενδεικτικά, η μέση τιμή της βενζίνης αγγίζει τα επίπεδα του 1,9 ευρώ το λίτρο. Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει πρόσφατα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα επιπλέον «πακέτο» στήριξης για τους  πολίτες. Όπως είχε πει, τον Φεβρουάριο θα εκτιμηθεί η κατάσταση της οικονομίας και η προοπτική της και σύμφωνα με τον δημοσιονομικό χώρο που θα διαφαίνεται, θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις με το οικονομικό επιτελείο.

Το Fuel Pass 2

Υπενθυμίζεται πως τα ποσά του Fuel Pass 2 κυμαίνονταν μεταξύ 45 ευρώ και 100 ευρώ και πως  δίνονταν με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια στους δικαιούχους. Τα ποσά αυτά ήταν τα εξής:

Για αυτοκίνητο σε ηπειρωτική περιοχή:

  • 80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακή κάρτας
  • 65 ευρώ χωρίς κάρτα με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό

Για αυτοκίνητο σε νησιωτική χώρα

  • 100 ευρώ με τη χρήση κάρτας
  • 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό

Για μοτοσυκλέτες:

  • 60 ευρώ με τη χρήση κάρτα στην ηπειρωτική περιοχή και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό
  • 70 ευρώ με κάρτα στα νησιά και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.

Βενζίνη: Τι λένε οι οδηγοί για τις αυξήσεις

Για τις αυξημένες τιμές στην βενζίνη μίλησαν στις 25 Ιανουαρίου 2023 οι οδηγοί στην κάμερα του STAR. Αναλυτικά:

«Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ανέβηκε λίγο το καύσιμο. Υπάρχει πολλή κίνηση στους δρόμους, άρα χρειάζεται περισσότερη κατανάλωση στην βενζίνη. Γενικά υπάρχει κάποια δυσκολία στις ημέρες μας και πρέπει να γίνει κάτι » είπε οδηγός  ΙΧ. «Θέλω περίπου 30 ευρώ την εβδομάδα για βενζίνη γιατί κάνω τακτικές μετακινήσεις» είπε μια άλλη κυρία.

 Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Brent: Πόσο αυξήθηκε σήμερα η τιμή του

Σε ανοδική πορεία κινείται τις τελευταίες 10 ημέρες το πετρέλαιο, μετά την σημαντική πτώση που είχε καταγράψει στις αρχές του 2023. Όπως έδειξαν τα νέα στοιχεία του Investing.com, η τιμή του brent αυξήθηκε σήμερα στις 12.37 μ.μ.  κατά 1,22% και ανήλθε στα 86,73 δολάρια το βαρέλι .

 

Πετρέλαιο: Οι προβλέψεις των αναλυτών για την τιμή μέχρι το 2027

Η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να κινείται περίπου στα επίπεδα των 90 δολαρίων το βαρέλι έως το 2027, όπως μετέδωσε στις 16 Ιανουαρίου του 2023 το  oilprice.com,  επικαλούμενο σχετικά στοιχεία έρευνας περισσοτέρων από 1.000 αναλυτών της ενέργειας, την οποία συνέταξε ο αναλυτής αγοράς του Reuters, Τζον Κεμπ.

Επίσης το oilprice.com ανέφερε πως το 22% των ερωτηθέντων της έρευνας εκτίμησε πως η τιμή του brent θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 80 και 95 δολαρίων ανά βαρέλι, για το 2023.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως πάνω από το 90% των ερωτηθέντων είπε πως η τιμή του πετρελαίου  Βrent αναμένεται να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο μεταξύ 70 και 105 δολαρίων.  Ωστόσο οι προβλέψεις όλων των αναλυτών είναι ότι η τιμή του Βrent θα κινηθεί κατά μέσο όρο στα 87 δολάρια το βαρέλι το 2023.

Από την πλευρά της η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) εκτίμησε πρόσφατα πως η τιμή του αργού πετρελαίου Βrent θα είναι κατά μέσο όρο 83 δολάρια το βαρέλι το 2023 και 78 δολάρια το βαρέλι το 2024. Η Morgan Stanley πρόβλεψε πως η τιμή του αργού Βrent θα αγγίξει τα 110 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το τέλος του 2023, ωστόσο ενδέχεται να το υπερβεί αυτό το όριο.  Σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη, η τιμή του Βrent αναμένεται να κινηθεί στο εύρος των 80 – 85 δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.