Quantcast
FuelGR: Εφαρμογή που βρίσκει την πιο φθηνή βενζίνη κοντά σου - Νέες προβλέψεις για την τιμή της - enikonomia.gr
share

FuelGR: Εφαρμογή που βρίσκει την πιο φθηνή βενζίνη κοντά σου – Νέες προβλέψεις για την τιμή της

δημοσιεύτηκε:

Σε λειτουργία τίθεται η εφαρμογή η FuelGR μέσω της οποίας ο πολίτης ενημερώνεται πιο πρατήριο κοντά του έχει την πιο φθηνή βενζίνη.

Για την εφαρμογή αυτή μίλησε ο μηχανικός πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Ντέμος στο Open.
Αρχικά ο χρήστης θα μπει σε μια ιστοσελίδα, ψάχνει τον νομό του , βλέπει το δημοτικό διαμέρισμα και μετά θα δει μια λίστα από πρατήρια, σημείωσε και συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή αυτή αξιοποιεί την τοποθεσία του χρήστη.
Μόλις ανοίγει ο πολίτης την εφαρμογή, την ίδια στιγμή αυτή γνωρίζει που βρίσκεται ο χρήστης και αυτόματα του δείχνει ποια πρατήρια βρίσκονται δίπλα του και δεν χρειάζεται ο ίδιος να ψάχνει δημοτικά διαμερίσματα ή κάτι άλλο, τόνισε και ανέφερε ότι η εφαρμογή αυτή έχει ” συνολικά πάνω από 150 χιλιάδες τακτικούς χρήστες που ελέγχουν τις διακυμάνσεις στα καύσιμα .Έχουμε και αξιολογήσεις στα πρατήρια .Μπορεί κάποιος χρήστης να αξιολογήσει την εμπειρία του αναφορικά με το πρατήριο”.
Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


Αττική: Πού έχει φτάσει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης
Μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του OPEN γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή απλής αμόλυβδης στα πρατήρια καθώς κινείται από 1,72 ευρώ έως 2,21 ευρώ.
” Υπάρχουν πρατήρια λόγω των επενδύσεων που έχουν οι εταιρείες εμπορίας εκεί είναι πολύ υψηλότερη αγοράς από το διπλανό πρατήριο .Αυτό κάποτε τέθηκε και θέμα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όσον αφορά τις χρεώσεις αυτές τις διαφορετικές επί των επενδύσεων .Γιατί θα έπρεπε να είναι ξεχωριστές οι επενδύσεις με τη χρέωση. Είναι άλλο κομμάτι των επενδύσεων και άλλο θέμα των χρεώσεων”, απάντησε.



Βενζίνη: Πόσο θα αλλάξουν οι τιμές στην βενζίνη -Τι λέει η Ζάγκα

Μεταξύ άλλων η πρόεδρος βενζινοπωλών Μαρία Ζάγκα ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 εάν θα αλλάξουν οι τιμές στην βενζίνη. Η ίδια επεσήμανε ότι προς το παρών οι τιμές στη βενζίνη δεν έχουν αλλάξει ακόμη. Υπενθύμισε δε ότι τώρα η τιμή αμόλυβδης 95 οκτανίων είναι στα 2059 ευρώ ανά λίτρο ενώ η τιμή αμόλυβδης 98 οκτανίων είναι 2104 ευρώ ανά λίτρο.

Επίσης εκτίμησε ότι θα υπάρχει αποκλιμάκωση στην τιμή της βενζίνης παρόλο που την Παρασκευή η τιμή μπρεντ πήγε στα 110 δολάρια το βαρέλι από 98 δολάρια το βαρέλι που ήταν προηγουμένως. Ωστόσο την ίδια επεσήμανε ότι υπάρχει φόβος ότι μπορεί να ανέβει η τιμή της βενζίνης .

” Αυτή η εβδομάδα που πέρασε ήταν εβδομάδα 15 Αύγουστου. Δεν είχαμε καθόλου δουλειά, φαίνεται και από τα τιμολόγια μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης

Επίσης μίλησε και για το πετρέλαιο θέρμανσης. Όπως είπε για το πετρέλαιο θέρμανσης, “κινήθηκε γιατί έπεσε η τιμή του πήγε στο 1, 50 ευρώ από 1, 65 ευρώ που ήταν προηγουμένως.

” Οι παραγγελίες ήταν μικρές 200 , 300 λίτρα” , συμπλήρωσε.

https://www.dailymotion.com/partner/x18loeq/media/video/edit/x898dus

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.