Quantcast
Φυσικό αέριο: Νέα κατρακύλα για την τιμή του-Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για τα τιμολόγια της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: Νέα κατρακύλα για την τιμή του-Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για τα τιμολόγια της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Νέα κατρακύλα για τη τιμή του φυσικού αερίου.

Όπως μετέδωσε στις 4.18 μμ το www.barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου κατέγραψε σήμερα μια πτώση της τάξεως του 6,66% και διαμορφώθηκε στα 67.500  ευρώ ανά μεγαβατώρα από 72.314 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες. Υπενθυμίζεται δε πως το πρωί τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου αναφοράς TTF υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου διότι οι ήπιες καιρικές συνθήκες μείωσαν την κατανάλωση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μηνός ήταν 6% χαμηλότερα το πρωί, στα 68 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα του  www.barchart.com

Φυσικό αέριο: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία έρευνα για τις τιμές στην Ελλάδα

Σε χαμηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της ΕΕ διαμορφώθηκε το οικιακό τιμολόγιο φυσικού αερίου στην Αθήνα. Όπως προέκυψε από σχετικά στοιχεία της έρευνας της HEPI που διεξήγαγαν οι ρυθμιστικές αρχές ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας και η εταιρεία Vaasa ETT, το οικιακό τιμολόγιο φυσικού αερίου στην Αθήνα ανήλθε στα 13,33 σεντς έναντι 15,09 σέντς στην Ευρώπη. Ωστόσο σε σχέση με τον Νοέμβριο η τιμή στην Αθήνα αυξήθηκε κατά 10%. Ακριβότερη πρωτεύουσα ήταν η Στοκχόλμη με 30,02 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Για το ρεύμα 

Αξιοσημείωτο είναι δε πως τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας έδειξαν ότι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ. Συγκεκριμένα η τελική τιμή στην Ελλάδα ήταν 30,33 σεντς ανά κιλοβατώρα έναντι 31,74 σεντς που ήταν ο μέσος όρος της ΕΕ. Με τα δεδομένα αυτά η Αθήνα κατατάχθηκε στην 15η θέση μεταξύ των «27». Ακριβότερη πόλη ήταν οι Βρυξέλλες με 54,44 σεντς ανά κιλοβατώρα. Σε σχέση με τον Νοέμβριο η τιμή στη χώρα μας σημείωσε υποχώρηση 1% ενώ πτωτικά κινήθηκε συνολικά ο δείκτης τιμών του ηλεκτρικού στην Ευρώπη.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.