Quantcast
Γεωργιάδης: Με τα μέτρα και τους ελέγχους θα έχουμε πάντα τη μείωση της τιμής στο πετρέλαιο - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Με τα μέτρα και τους ελέγχους θα έχουμε πάντα τη μείωση της τιμής στο πετρέλαιο

δημοσιεύτηκε:

Όλη η αγορά καυσίμων έχει πλαφόν στο κέρδος και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και τους ελέγχους που κάνει θα έχει πάντα η χώρα μείωση στην τιμή του βαρελιού πετρελαίου, ξεκαθάρισε σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο κόστος της ενέργειας και στις αλυσιδωτές επιπτώσεις ανατιμήσεων στην αγορά που καταλήγουν στην τσέπη του καταναλωτή.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, “από την ώρα που έχουμε θεσπίσει ανώτατο πλαφόν κέρδους και κάνουμε πια ασταμάτητα ελέγχους είναι αδύνατον η πτώση τιμής του διυλιστηρίου να μην περάσει στο πρατήριο”.

Επίσης ανέφερε ότι δεν γίνεται το διυλιστήριο να μην μειώσει την τιμή αγοράς του πετρελαίου καθώς ο έλεγχος ξεκινά από αυτό. ” Όλη την αλυσίδα την ελέγχουμε…. από την ώρα της εισαγωγής του πετρελαίου μέχρι την ώρα που φτάνει στον καταναλωτή στο πρατήριο. Άρα να ξέρουν οι καταναλωτές ότι με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και με τους ελέγχους που κάνουμε θα έχουμε πάντα τη μείωση της τιμής του βαρελιού πετρελαίου”, ανέφερε μεταξύ άλλων .

Διυλιστήριο: Έχει μπει πλαφόν στο κέρδος

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν το υπουργείο του έχει βάλει πλαφόν στο κέρδος στο διυλιστήριο. “Και στο διυλιστήριο παντού. Από το διυλιστήριο στον μεταφορέα μέχρι τον πρατηριούχο… τιμολόγια αγοράς, τιμολόγια πώλησης” σημείωσε.

Έχει μπει πλαφόν στο κέρδος στο διυλιστήριο… παντού , επανέλαβε και πρόσθεσε στo διυλιστήριο, στον μεταφορέα , στον πρατηριούχο. Τιμολόγια αγοράς, τιμολόγια πώλησης . Το μέτρο αυτό είναι οριζόντιο, δεν αφορά μόνο τα πρατήρια αλλά είναι οριζόντιο και αφορά όλη την αγορά… από την αρχή μέχρι το τέλος .

“Το διυλιστήριο όταν αγοράζει φθηνότερο πετρέλαιο είναι υποχρεωμένο να πουλάει το καύσιμο αντίστοιχα φθηνότερα στον μεταφορέα στο πρατήριο, σημείωσε και τόνισε ότι ” όλη η αγορά του καυσίμου έχει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μείωση στη τιμή του πετρελαίου” .

Υπενθύμισε δε ότι αυτήν τη στιγμή είναι σημαντικά χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου brent από ό,τι μια εβδομάδα . “Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει τα 130 δολάρια, τώρα είναι στα 98 δολάρια ,άρα υπάρχει μια σημαντική μείωση “. “Και εάν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία θα έχουμε και περαιτέρω μείωση” , συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.