Quantcast
Γερό "λίφτινγκ" στο μέτρο των αποδείξεων για "χτίσιμο" αφορολόγητου -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γερό “λίφτινγκ” στο μέτρο των αποδείξεων για “χτίσιμο” αφορολόγητου -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σχέδιο για την επιστροφή των χάρτινων αποδείξεων στο “χτίσιμο” αφορολόγητου επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης,
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΟPEN, το υπουργείο Οικονομικών θα προβεί σε αυτήν την ενέργεια επειδή έχει παρατηρήσει ότι όσοι φορολογούμενοι κάνουν συναλλαγές με μετρητά δεν ενδιαφέρονται να πάρουν την χάρτινη απόδειξη από το κατάστημα που κάνουν μια αγορά αφού γνωρίζουν ότι αυτό δεν μετρά στο χτίσιμο του αφορολογήτου τους και ότι μετρούν μόνο οι ηλεκτρονικές συναλλαγές .
Επίσης επισημαίνεται ότι στο γερό “λίφτινγκ” του μέτρου των αποδείξεων θα χρησιμοποιηθεί και η τεχνολογία δηλαδή το κινητό τηλέφωνο των πολιτών. Αυτό θα γίνεται με την παρακάτω διαδικασία:
Εάν ο φορολογούμενος που σκανάρει την χάρτινη απόδειξη διαπιστώσει ότι αυτή δεν είναι αυθεντική και τη δηλώσει στην ΑΑΔΕ τότε θα έχε κάποιο μπόνους, το οποίο μπορεί να είναι και χρηματικό μπόνους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open.
Επίσης επισημαίνεται ότι πάνω σε κάθε χάρτινη απόδειξη υπάρχει ένα QR code και εάν δεν υπάρχει θα αντικατασταθεί με τις νέες ταμειακές μηχανές .
Πάντως οι χάρτινες αποδείξεις που θα σκανάρονται με το κινητό τηλέφωνο των πολιτών, θα μετρούν στην εφορία σαν ηλεκτρονικές αποδείξεις και θα χτίζουν και αυτές το αφορολόγητο όριο, δηλαδή θα μετρούν στο 30% εισοδήματος με πλαστικό χρήμα. Ωστόσο από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι φορολογούμενοι μεγαλύτερης ηλικίας γιατί δεν έχουν στη διάθεση τους κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ούτως άλλως δεν έχουν την υποχρέωση να μαζεύουν ηλεκτρονικές αποδείξεις

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.