Quantcast
Η Realnews παρουσιάζει το νέο ασφαλιστικό: Τι κερδίζουν οι συνταξιούχοι - enikonomia.gr
share

Η Realnews παρουσιάζει το νέο ασφαλιστικό: Τι κερδίζουν οι συνταξιούχοι

δημοσιεύτηκε:

Της Αργυρώς Κ. Μαυρούλη

«Θα δοθούν αυξήσεις σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, σε κύριες και επικουρικές συντάξεις», δηλώνει στη Realnews ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης

Σε αύξηση κατά μέσο όρο 110 ευρώ τον μήνα οδηγούν τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης για την πλειονότητα των συνταξιούχων που θα παραμείνουν στην αγορά εργασίας για 40 χρόνια και έχουν αποδοχές έως 1.500 ευρώ μεικτά. Η Realnews έχει στη διάθεσή της τα τελικά ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων που οδηγούν σε αυξήσεις από 2% έως και 14% για ασφαλισμένους με 30 χρόνια ασφάλισης και πάνω. Όπως αποκαλύπτεται από τους πίνακες της αναλογιστικής μελέτης, η αύξηση για περισσότερους από 1 εκατ. συνταξιούχους ξεκινά από 12 ευρώ για 33 έτη ασφάλισης και μεικτό μισθό 700 ευρώ και φτάνει έως και 252 ευρώ τον μήνα για 40 έτη ασφάλισης και μεικτές αποδοχές 3.500 ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρά στην υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού μετά το «πράσινο φως» που πήρε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποκατάσταση των ποσοστών αναπλήρωσης και αύξησης των κύριων συντάξεων αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου του 2019 μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.