Quantcast
Ιδιωτικός τομέας: Έτσι θα επηρεάσει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον μέσο μισθό - Όλα όσα είπε ο Μαρινάκης - enikonomia.gr
share

Ιδιωτικός τομέας: Έτσι θα επηρεάσει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον μέσο μισθό – Όλα όσα είπε ο Μαρινάκης

δημοσιεύτηκε:

Για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Μένει να ανακοινωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού πόσο θα πάει ο κατώτατος μισθός. Υπάρχει μια προεκλογική δέσμευση για την τετραετία στα 950 ευρώ. Ο λόγος που θα τηρηθεί αυτό είναι ότι αντίστοιχη δέσμευση της προηγούμενης τετραετίας τηρήθηκε στο διπλάσιο- ίσως και παραπάνω. Τι είχε πει το 2019 ο Πρωθυπουργός: Θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό διπλάσια ως προς το ποσοστό της ανάπτυξης …το μέσο ανάπτυξης της τετραετίας. Το μέσο ανάπτυξης της προηγούμενης τετραετίας ήταν περίπου 4,5% και ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 20% και όχι 9% που ήταν η προεκλογική δέσμευση.  Αυτό έγινε γιατί έχουμε όλες αυτές τις κρίσεις, την εισαγόμενη ακρίβεια και πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Τώρα έχουμε έναν στόχο: 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός και 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός. Για τον κατώτατο θα έχουμε αλλεπάλληλες αυξήσεις όπως προβλέπεται …ετήσιες θα τις δούμε » σημείωσε ο κ.Μαρινάκης.

Επίσης μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο θα αυξηθεί ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Ο μέσος μισθός θα αυξηθεί με το ξεπάγωμα των τριετιών που είναι μια πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση, σημείωσε. Και είπε πως η αύξηση του κατώτατου συμπαρασύρει τον μέσο μισθό.

Νέα αύξηση του κατώτατου: Πώς θα αυξηθεί ο μέσος μισθός  στον ιδιωτικό τομέα

Και συνέχισε λέγοντας πως μειώθηκαν 50 φόροι μέσα σε μια τετραετία. «Αυτό συνεχίζουμε και το κάνουμε και τώρα όπως είναι η αύξηση του αφορολογήτου, οι μονιμοποιήσεις κάποιων προσωρινά μειωμένων φόρων όπως ΦΠΑ για τους κινηματογράφους , ΦΠΑ για τα γυμναστήρια, ΦΠΑ για τις μεταφορές. Όλα αυτά διευκολύνουν … μειώνουν τα έξοδα των πολιτών. Όλοι αυτοί οι άμεσοι και οι έμμεσοι φόροι -με μέτρο όπως το έχουμε πει και προεκλογικά  – δημιουργούν ένα στέρεο περιβάλλον αξιοπιστίας στο να έρθουν μεγάλες εταιρείες να  επιχειρήσουν στην χώρα μας. Αυτές οι μεγάλες εταιρίες αυξάνουν και τον μέσο μισθό » .

«Δεν τρελάθηκαν όλες αυτές οι εταιρίες που αποφάσισαν επί των ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη να έρθουν στην Ελλάδα .Και οι εγχώριες εταιρίες που συστήνονται στη χώρα μας  κάθε τρίμηνο  είναι σταθερά περισσότερες από αυτές που λύονται. Αυτό συμβαίνει  επειδή όλα αυτά συντρέχουν σε μια δύσκολη περίοδο εισαγόμενων κρίσεων» συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.