Quantcast
Ηλεκτρική ενέργεια: Σε νέο ρεκόρ η τιμή της μεγαβατώρας αύριο στην Ελλάδα—Η εικόνα για τις άλλες χώρες - enikonomia.gr
share

Ηλεκτρική ενέργεια: Σε νέο ρεκόρ η τιμή της μεγαβατώρας αύριο στην Ελλάδα—Η εικόνα για τις άλλες χώρες

δημοσιεύτηκε:

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να κινηθεί αύριο, Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022  η τιμή της  ενέργειας – φυσικό αέριο και ρεύμα στην Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από τον παρακάτω του πίνακα https://euenergy.live/ η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας θα ανέλθει αύριο στα 697,25 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Επίσης σε επίπεδο πάνω από το επίπεδο των 600 ευρώ θα κινηθεί η τιμής της μεγαβατώρας μεταξύ άλλων στις παρακάτω χώρες:

  • Βέλγιο: 630.90
  • Βουλγαρία  697 .25
  • Τσεχία  668 .79
  • Γερμανία  658.41
  • Δανία  648.72
  • Λιθουανία 619.57
  • Λετονία  619.57
  • Σερβία 699. 09

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι την υψηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει αύριο σε ευρωπαϊκό  επίπεδο η Αυστρία,  764.17 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ωστόσο την χαμηλότερη  θα έχει η Σουηδία 173, 83 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σε χαμηλά επίπεδα θα κινηθεί  η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην  Ισπανία αλλά  και στην  Πορτογαλία,  188.42 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τον σχετικό πίνακα

ενέργεια

 

 

Φυσικό αέριο: Στο τραπέζι των Ευρωπαίων η επιβολή πλαφόν στην τιμή του

Η επιβολή  ενός πανευρωπαϊκού πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου αναμένεται να βρεθεί υψηλά στην ατζέντα  του Συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναμένεται να συγκληθεί το πρώτο 10 ήμερο του Σεπτεμβρίου.

Για αυτό το μέτρο πιέζουν εδώ και καιρό η Ελλάδα και η Ιταλία. Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός  Ενέργειας  του Βελγίου,  Τίνε Φαν ντερ Στράτεν δήλωσε πρόσφατα για το θέμα του φυσικού αερίου ότι εάν δεν ληφθεί μία απόφαση σε πανευρωπαϊκό  επίπεδο, τότε και το Βέλγιο  θα προχωρήσει μονομερώς στην λήψη μέτρων. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα οι  ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  ζητάνε από την Κομισιόν να διαπραγματευτεί με διεθνείς εταίρους για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.