Quantcast
Ηλεκτροκίνηση: Πόσοι σταθμοί φόρτισης θα δημιουργηθούν - Τι δήλωσε ο Καραμανλής - enikonomia.gr
share

Ηλεκτροκίνηση: Πόσοι σταθμοί φόρτισης θα δημιουργηθούν – Τι δήλωσε ο Καραμανλής

δημοσιεύτηκε:

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου για την ανάπτυξη δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης και τα σημεία αυτά θα βρίσκονται σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της χώρας αλλά και σε ιδιωτικούς και κοινόχρηστους χώρους είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης και στον αριθμό σταθμών φόρτισης που θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια.
Μιλώντας στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, ο υπουργός τόνισε πως ” Η ηλεκτροκίνηση από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε προτεραιότητα για εμάς. Γιατί μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες που όλοι αντιλαμβανόμαστε σήμερα, και να θεωρείται ότι είναι ακόμα «για λίγους», όμως, η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον. Το θέμα της φόρτισης για το οποίο με ρωτάτε, έχει εξαιρετική σημασία. Είναι αυτονόητο πως ηλεκτροκίνηση χωρίς εύκολη φόρτιση ΔΕΝ γίνεται! Στόχος μας είναι, λοιπόν, η δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου για την ανάπτυξη δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης. Τα σημεία αυτά θα βρίσκονται σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, αλλά και σε ιδιωτικούς και κοινόχρηστους χώρους. Και ειδικά για την εξυπηρέτηση των ταξί, προβλέπεται να δημιουργηθούν πιάτσες αποκλειστικής χρήσης από ηλεκτροκίνητα ταξί, με τις απαιτούμενες υποδομές φόρτισης”.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στα ηλεκτρικά λεωφορεία λέγοντας, ” όπως έχει ανακοινώσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πολιτική μας απόφαση να προμηθευτούμε. Στον μεγάλο διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ετοιμάζουμε, με τον οποίον και θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών στις δύο μεγάλες πόλεις, ένα μεγάλο μέρος λεωφορείων θα είναι ηλεκτροκίνητα. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβή αριθμό αυτή τη στιγμή, αλλά θα έλεγα τουλάχιστον 300. Μάλιστα, από Ιούλιο ως Οκτώβριο, θα κυκλοφορήσουν δοκιμαστικά τα δυο πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.