Quantcast
"Καμπανάκι" Ασμάτογλου για το πετρέλαιο κίνησης—Πού θα κυμανθεί το πετρέλαιο θέρμανσης - enikonomia.gr
share

“Καμπανάκι” Ασμάτογλου για το πετρέλαιο κίνησης—Πού θα κυμανθεί το πετρέλαιο θέρμανσης

δημοσιεύτηκε:

Για την τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης μίλησε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου στο OPEN.

Όπως είπε κ. Ασμάτογλου, η τιμή της  αμόλυβδης βενζίνης βρίσκεται στο 1,95 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα και πρόσθεσε πως στα επίπεδα αυτά βρίσκεται και το πετρέλαιο.

«Στην Περιφέρεια βρίσκεται πολύ παραπάνω από τα 2 ευρώ και εκεί βρίσκεται και το πετρέλαιο. Άρα το πετρέλαιο και η βενζίνη είναι στα ίδια επίπεδα… με μια επιδότηση που έχει δώσει η κυβέρνηση 12 ευρώ-  συν το ΦΠΑ  15 λεπτά», τόνισε.

Υπάρχουν φόβοι ότι το πετρέλαιο κίνησης μπορεί να ξεπεράσει την τιμή της  βενζίνης;

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν υπάρχουν φόβοι ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης μπορεί να ξεπεράσει και την τιμή της  βενζίνης. Απάντησε καταφατικά πως αυτό θα συμβεί και προειδοποίησε πως εάν η κυβέρνηση πάρει πίσω την επιδότηση των 15 λεπτών, τότε θα ξεπεράσει την αμόλυβδη βενζίνη.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε αρχίζει η διάθεσή του και ποια θα είναι η τιμή του 

Παράλληλα, επεσήμανε πως η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει στις 15  Οκτωβρίου.

«Με τα σημερινά δεδομένα, εάν παραμείνει το 15 λεπτο και δεν αλλάξει κάτι, εγώ θεωρώ ότι θα είμαστε σε μια τιμή της τάξεως του 1,72 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης. Τον Απρίλιο έκλεισε στο 1,35 ευρώ… περίπου στο 1, 20 ευρώ ήταν στις αρχές  του 2022 »,  επεσήμανε.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι η τιμή του θα φτάσει «περίπου στο 1,72 ευρώ. Αλλά  μην το κρατήστε δεδομένο, διότι αυτό που βλέπω εγώ για τα επόμενα συμβόλαια τα οποία πρόκειται να βγουν, θεωρώ  ότι το πετρέλαιο θα  είναι  ακριβότερο. Μην μείνουμε στο 1,72 ευρώ το οποίο μπορούμε να το δούμε στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά μπορεί να είναι και υψηλότερη η τιμή, παρά τις μειώσεις που έχουμε αυτό το διάστημα λόγω των συμβολαίων ».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.