Quantcast
Καύσιμα: Έρχονται νέες ανατιμήσεις σε πετρέλαιο και βενζίνη -Τι λένε βενζινοπώλες και αναλυτές - enikonomia.gr
share

Καύσιμα: Έρχονται νέες ανατιμήσεις σε πετρέλαιο και βενζίνη -Τι λένε βενζινοπώλες και αναλυτές

δημοσιεύτηκε:

Νέες ανατιμήσεις θα υπάρξουν τις δύο επόμενες εβδομάδες στις τιμές των καυσίμων στη χώρα μας  λόγω της αναταραχής στη Ερυθρά θάλασσα που προκαλούν οι αντάρτες Χούθι όπως γνωστοποίησαν οι βενζινοπώλες μιλώντας στο Action 24.

«Εφόσον έχουμε νέα τιμολόγια με νέες τιμές, τότε δικαιούμαι να ανεβάσω την τιμή» είπε η πρόεδρος της Ένωσης βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα μιλώντας στο Action 24.  «Eάν διαρκέσει αρκετό καιρό η κρίση στην Ερυθρά θάλασσα, τότε θα ανέβουν οι τιμές στα καύσιμα » συμπλήρωσε.

«H είδηση με τους Χούθι όλους μας έχει αναστατώσει  και μας έχει προβληματίσει. Υπάρχει ήδη μεγάλο πρόβλημα μας .Είμαστε πολύ ψύχραιμοι. Πιστεύω πως  και οι εταιρείες και τα διυλιστήρια θα είναι πολύ προσεκτικοί  στο τι ανατιμήσεις θα κάνουν » είπε μεταξύ άλλων η κ. Ζάγκα.

«Τα πλοία τα οποία μεταφέρουν το αργό πετρέλαιο έχουν αναγκαστεί να κάνουν 7000 μίλια παραπάνω. Αυτό σημαίνει μια επιβάρυνση στη τσέπη μας τελικά. Και αυτή την επιβάρυνση την έχουμε δει εδώ και 3 με 4 ημέρες που ήδη έχει αρχίσει να αυξάνεται η τιμή του καυσίμου και ειδικότερα του διυλισμένου προϊόντος τόσο της αμόλυβδης βενζίνης όσο και του πετρελαίου θέρμανσης »  είπε από πλευράς του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη: Πού βρίσκονται σήμερα οι τιμές τους

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει φτάσει το 1,30 ευρώ το λίτρο ενώ το πετρέλαιο κίνησης διατίθεται προς 1,65 ευρώ το λίτρο, όπως μετέδωσε πρόσφατα το  Action 24. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ 24, οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται κατά 3 με 4 ευρώ ανά  1000 λίτρα καθημερινά  κάτι που θα οδηγήσει σε νέες ανατιμήσεις στα καύσιμα. Υπενθυμίζεται δε  πως τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης έδειξαν:

  • Η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης ανήλθε στα 1,822 ευρώ το λίτρο από 1,815 ευρώ το λίτρο που ήταν προηγουμένως
  • Η τιμή του  του diesel κίνησης  διαμορφώθηκε στα 1,654  ευρώ από 1,646 ευρώ που ήταν
  • Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ανήλθε στα 1,297 ευρώ από  1,288 ευρώ που ήταν προηγουμένως.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Tι λένε οι αναλυτές

Μάλιστα το www.cnbc.com  ανέφερε πως την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024  η τιμή του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ ανήλθε στα 78,01 δολάρια το βαρέλι ενώ ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent διαμορφώθηκε στα 83,55 δολάρια το βαρέλι. Επίσης το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε πως το συμβόλαιο του West Texas Intermediate του  Μαρτίου ανήλθε στα 78,10 δολάρια το βαρέλι ενώ το συμβόλαιο Μαρτίου για το πετρέλαιο  διαπραγματευόταν στα 83,73 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,30 δολαρίων ή 1,58%.  Μάλιστα οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει πως οι τιμές του πετρελαίου μπορούν να αυξηθούν σημαντικά σε  περίπτωση   υπάρξει άμεσα αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.