Quantcast
Καύσιμα: Τι είπε ο Οικονόμου για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ ή του ΕΦΚ - enikonomia.gr
share

Καύσιμα: Τι είπε ο Οικονόμου για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ ή του ΕΦΚ

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο ένα σχέδιο για οριζόντια μείωση του ΦΠΑ ή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα  κυρίως για τα  νησιά ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Πάντοτε κοιτάζουμε και αξιολογούμε κάθε δυνατότητα που μπορεί να υπάρξει”, απάντησε ο κ. Οικονόμου.

Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε “σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των φορολογικών εργαλείων έχει τοποθετηθεί πολλές φορές  η κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο  και εγώ από εδώ: ότι οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί,  δεδομένου ότι υπάρχει πολύ υψηλός βαθμός συσχέτισης και σύνδεσης των δημοσίων εσόδων με φορολογικά έσοδα αυτής της κατηγορίας”.

” Μην ξεχνάμε ότι  είμαστε σε ένα περιβάλλον  αστάθειας, σε ένα περιβάλλον που ο δανεισμός γενικότερα έχει δυσκολέψει και οφείλει κανείς να είναι πάρα πολύ προσεκτικός σε ο, τιδήποτε έχει να κάνει με τα έσοδα, με τη σωστή εκτέλεση του προϋπολογισμού για την τήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας. Κάτι  που είναι εξαιρετικά πολύτιμο και πολύ υψηλά στις προτεραιότητες αυτής   της κυβέρνησης “, συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.