Quantcast
Καυσόξυλα: «Βροχή» οι παραγγελίες – Το κόστος ανά κυβικό και είδος ξύλου - enikonomia.gr
share

Καυσόξυλα: «Βροχή» οι παραγγελίες – Το κόστος ανά κυβικό και είδος ξύλου

δημοσιεύτηκε:

Μακραίνουν οι λίστες των παραγγελιών για καυσόξυλα. Μετά την αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, η ζήτηση στα καυσόξυλα έχει χτυπήσει «κόκκινο», μιας και οι καταναλωτές τρέχουν να προλάβουν πριν αυξηθούν κι άλλο.

Τρέχουν και δεν φθάνουν οι ιδιοκτήτες μάντρας με καυσόξυλα στη βόρεια Ελλάδα. Η ζήτηση έχει τετραπλασιαστεί από τις προηγούμενες χρονιές μετά τις αυξήσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Οι καταναλωτές τρέχουν να προλάβουν να προμηθευτούν ξύλα για να ζεσταθούν, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τα έχουν παραγγείλει από το καλοκαίρι.

«Βροχή» οι παραγγελίες

Οι παραγγελίες στην εταιρεία γίνονται η μία μετά την άλλη, με τις λίστες παραδόσεων να μακραίνουν..

Ένα κυβικό με ξύλα οξιάς πέρσι κόστιζε:

Οξιά: 2021 -> 115 €

2022 -> 160€

Ελιά: 2021 -> 130€

202 -> 170 €

Δρυς: 2021 -> 120€

2022 -> 160 €

Πεύκο: 2021 -> 100 €

2022 -> 140 €

Όμως, η αυξημένη ζήτηση στα καυσόξυλα σε σχέση με την περιορισμένη διαθεσιμότητα έφερε αύξηση που φτάνει έως και 40% σε σχέση με πέρσι.

Οι καταναλωτές παραγγέλνουν σχεδόν διπλάσιες ποσότητες από της προηγούμενες χρονιές. Όπως λένε στο MEGA, το πρωί θα ζεσταίνονται στον χώρο εργασίας τους και το βράδυ θα προτιμούν να ανάψουν το τζάκι.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά για φαινόμενα αισχροκέρδειας, ενώ ήδη έχουν πέσει τα πρώτα πρόστιμα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.