Quantcast
Καλάθι του νοικοκυριού: Χωρίς πλαφόν στην ποσότητα των προϊόντων που θα αγοράζουν οι καταναλωτές - Τι θα γίνει με τα κρεοπωλεία - enikonomia.gr
share

Καλάθι του νοικοκυριού: Χωρίς πλαφόν στην ποσότητα των προϊόντων που θα αγοράζουν οι καταναλωτές – Τι θα γίνει με τα κρεοπωλεία

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα υπάρξει “καλάθι του νοικοκυριού” στα κρεοπωλεία ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Μπορεί να υπάρξει» απάντησε ο κ. Παπαθανάσης ωστόσο επεσήμανε πως «τα προϊόντα είναι συγκεκριμένα εκεί» και δεν μπορεί να υπάρξει καλάθι με 51 προϊόντα όπως στα σούπερ μάρκετ. Στην ερώτηση εάν έχει γίνει σχετική συζήτηση με τους κρεοπώλες είπε πως «έγινε, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει καλάθι» και επανέλαβε πως «θεωρητικά δεν μπορεί να υπάρξει καλάθι, για να είμαστε ρεαλιστές».

Την ίδια στιγμή έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το “καλάθι του νοικοκυριού” στα σούπερ μάρκετ.  Όπως είπε, κάθε εβδομάδα θα αλλάζουν τα προϊόντα στο “καλάθι του νοικοκυριού”  διότι υπάρχει και μια διαδικασία για να προετοιμάσει ένα σούπερ μάρκετ τα προϊόντα που θα έχει διαθέσιμα. Και συνέχισε λέγοντας ότι δεν θα υπάρχει πλαφόν στην ποσότητα των προϊόντων που θα μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές.

Αισχροκέρδεια: Θα προστεθούν επιπλέον ελεγκτές για τη συγκράτηση τιμών των προϊόντων 

Μεταξύ άλλων μίλησε και για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας από τα σούπερ μάρκετ.

“Καθημερινά κάνουμε ελέγχους και  αυτή τη στιγμή αυτό ετοιμάζουμε, να προσθέσουμε και άλλους εργαζόμενους έτσι ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ. Έχουμε ένα 6% με 8% περιπτώσεις αισχροκέρδειας… είναι ένα σοβαρό ποσοστό και επιβάλλουμε πρόστιμα” πρόσθεσε.

Επίσης ρωτήθηκε εάν οι ελεγκτές θα είναι από τον ιδιωτικό τομέα ή εάν θα γίνουν μετατάξεις προσωπικού από άλλες υπηρεσίες. «Προφανώς οι μετατάξεις και οι μετακινήσεις και η κινητικότητα  είναι η πρώτη μας επιλογή. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε το κάθε τι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε πολύ πιο αυστηρά  την αγορά » απάντησε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.