Quantcast
Καλάθι του νοικοκυριού: Θα συνεχιστεί και το πρώτο 6μηνο του 2024 - Δηλώσεις Σκρέκα στην Βουλή - enikonomia.gr
share

Καλάθι του νοικοκυριού: Θα συνεχιστεί και το πρώτο 6μηνο του 2024 – Δηλώσεις Σκρέκα στην Βουλή

δημοσιεύτηκε:

«Θα συνεχιστεί και για το πρώτο 6μηνο του 2024 το καλάθι του νοικοκυριού δίνοντας τη δυνατότητα στα ελληνικά νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στη Βουλή, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι «την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το “καλάθι για το γιορτινό τραπέζι” των Χριστουγέννων.

Σε αυτό  «θα περιλαμβάνονται βασικά προϊόντα διατροφής για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι της οικογένειας ενώ θα υπάρχει και ένα “καλάθι για τα παιχνίδια”, ώστε να μπορέσουν να τα προμηθευτούν οι καταναλωτές με χαμηλότερες τιμές», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και την ουσιαστική προστασία των καταναλωτών, ο κ. Σκρέκας αντέτεινε ότι «οι έλεγχοι συνεχίζονται και η προσπάθεια της κυβέρνησης για να μειωθούν οι τιμές δεν σταματά εδώ».

«Ήδη, στην πρωτοβουλία μόνιμης μείωσης τιμής, έχουμε 1.277 προϊόντα τα οποία ήδη προσφέρονται και σηματοδοτούνται με ειδική ταμπέλα στους καταναλωτές σε χαμηλότερες τιμές, από ό,τι το προηγούμενο διάστημα και μάλιστα πρέπει να παραμείνουν χαμηλότερες τουλάχιστον 5% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα τουλάχιστον για τους έξι επόμενους μήνες», είπε ο κ. Σκρέκας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.