Quantcast
Καραμανλής: Αλλάζει ο χάρτης της ηλεκτροκίνησης -Τι είπε για τα δρομολόγια του Τραμ στο Σύνταγμα - enikonomia.gr
share

Καραμανλής: Αλλάζει ο χάρτης της ηλεκτροκίνησης -Τι είπε για τα δρομολόγια του Τραμ στο Σύνταγμα

δημοσιεύτηκε:

Σε δύο μήνες από σήμερα θα ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια του Τραμ στο Σύνταγμα, όπως προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA.
Όπως είπε, «το τραμ δεν σταματάει» , υπενθυμίζοντας ότι υπήρξαν τεχνικά ζητήματα με καθίζηση σε αυτό το τμήμα. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν σκέπτεται κατάργηση του τραμ, για το οποίο δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, ενώ σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο και στις πρακτικές της ΕΕ. Σημείωσε ότι είναι ένα εργαλείο το οποίο επικουρικά βοηθά στο συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στην ανανέωση του στόλου των ΙΧ λέγοντας πως το μέλλον είναι η ηλεκτροκίνηση, αλλά ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να προμηθευθεί αυτοκίνητα με τιμές που ξεκινούν από 20-23.000 ευρώ. Ωστόσο σε 2-3 χρόνια ο χάρτης της ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως θα είναι διαφορετικός – τα αυτοκίνητα θα είναι φθηνότερα, ενώ η πρόσβαση σε φόρτιση θα είναι πιο εύκολη.
Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στην χώρα είναι περίπου 15,6 χρόνια και γίνεται προσπάθεια από κοινού με τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών να “τιμωρηθεί” – μέσω περιβαλλοντικού τέλους- η εισαγωγή των πολύ παλαιών αυτοκινήτων και να δοθούν κίνητρα για την εισαγωγή νεότερων αυτοκινήτων. Όπως εκτίμησε ο υπουργός, όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα κίνητρα που θα δοθούν για την ηλεκτροκίνηση, θα συντελέσουν ώστε τα επόμενα χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου των αυτοκινήτων στη χώρα να πλησιάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (8 χρόνια).
Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.