Quantcast
Καταγγελία ΙΝ.ΚΑ: Πωλούν για φρέσκα, κατεψυγμένα θαλασσινά - enikonomia.gr
share

Καταγγελία ΙΝ.ΚΑ: Πωλούν για φρέσκα, κατεψυγμένα θαλασσινά

δημοσιεύτηκε:

Την πώληση κατεψυγμένων θαλασσινών για φρέσκα στην Βαρβάκειο κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ. Γιώργος Λεχουρίτης.

Σε μια περίοδο που τα θαλασσινά λόγω της Σαρακοστής έχουν την… τιμητική τους στο τραπέζι και πολλοί καταναλωτές σπεύδουν να αγοράσουν, η συγκεκριμένη καταγγελία αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και εγείρονται ερωτήματα.

Όπως είπε στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» ο κ. Λεχουρίτης «αισθάνομαι πολύ άσχημα με αυτή την πρακτική» και αναρωτήθηκε «πού είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Περιφέρειας Αττικής».

Ο πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ. τόνισε ότι «η ποιότητα πολλές φορές δεν ελέγχεται. Πωλούν γαρίδες Αργεντινής για ελληνικές φρέσκες, πωλούν θράψαλα για καλαμάρια. Αμφιβάλλω τι ποιότητα έχουν τα προϊόντα που φτάνουν στο πιάτο του καταναλωτή. Μας εξαπατούν».

Ο κ. Λεχουρίτης παρουσίασε και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από ελεγκτές του ΙΝ.ΚΑ. σε αυτοψία που έγινε το Σάββατο στην Βαρβάκειο. Σε αυτές φαίνονται γαρίδες οι οποίες έχουν κομμάτια πάγου, γεγονός που δείχνει ότι είναι κατεψυγμένες και άλλες όπου φαίνονται θράψαλα τα οποία πωλούνται ως καλαμάρια.

«Δεν τρομοκρατούμε κανέναν, την αλήθεια λέμε» τόνισε ο κ. Λεχουρίτης.

Στην περίπτωση που συμβαίνει όντως αυτό και κατεψυγμένα θαλασσινά πωλούνται για φρέσκα υπάρχει αφενός η οικονομική εξαπάτηση γιατί κάποιοι κερδίζουν παράνομα πολύ περισσότερα πουλώντας κατεψυγμένα προϊόντα στην τιμή των φρέσκων. Αφετέρου υπάρχουν και υγειονομικοί κίνδυνοι από την απόψυξη και πιθανή κατάψυξη εκ νέου ενός προϊόντος αν δεν καταναλωθεί τη στιγμή που το αγοράζει κάποιος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.