Quantcast
Κατώτατος μισθός: Πότε θα "κλειδώσει" το ύψος της δεύτερης αύξησης - Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι - enikonomia.gr
share

Κατώτατος μισθός: Πότε θα “κλειδώσει” το ύψος της δεύτερης αύξησης – Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι

δημοσιεύτηκε:

Τέλη Απριλίου θα “κλειδώσει” το ύψος της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού. Όπως είπε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”.

“Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί στα τέλη Απριλίου και θα αρχίσει να μετράει από 1η Μαΐου. Το υπουργικό συμβούλιο θα γίνει στα τέλη Απριλίου, εκείνη την ημέρα θα κάνω την εισήγησή μου στο υπουργικό συμβούλιο και θα κλειδώσει η αύξηση τότε. Έχει προσδιοριστεί στις 29 Απριλίου αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει”.

Επίσης είπε σχετικά με τον κατώτατο μισθό ότι “έχει κλείσει ένας πρώτος κύκλος διαβουλεύσεων. Οι εργαζόμενοι προτείνουν σημαντικές αυξήσεις, οι εργοδότες δέχονται αυξήσεις αλλά μικρότερες της τάξεως του 3 με 5% περίπου και η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη της αυτά αλλά λαμβάνοντας υπόψη επίσης και την πρόταση σύμφωνα με το νόμο που θα γίνει από το ΚΕΠΕ μαζί με μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα κάνει την πρότασή της”.

Κατώτατος μισθός: Ποιες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” ήδη ο πρώτος κύκλος των διαβουλεύσεων έχει κλείσει μεταξύ των νέων κοινωνικών εταίρων και των φορέων με τις προτάσεις να κινούνται μεταξύ 2,7%-3,4% από την Τράπεζα της Ελλάδος και 18% από τη ΓΣΕΕ, ενώ οι εκπρόσωποι εργοδοτών φαίνεται να καταλήγουν σε μια πρόταση αύξησης μεταξύ 3%-5% μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πάντως από τους κυβερνητικούς κύκλους αφήνεται να εννοηθεί ότι ιδανικό για την παρούσα κατάσταση θα ήταν ο νέος κατώτατος μισθός που θα ισχύσει από την 1η Μάϊου να έχει μπροστά του το 7, να αγγίξει, δηλαδή, ή να ξεπεράσει τα 700 ευρώ, ποσό που θα αντιστοιχεί σε μια αύξηση της τάξης του 5,6%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.