Quantcast
Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Αύριο ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων - enikonomia.gr
share

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Αύριο ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ” αναφορικά με την υποβολή νέων αιτήσεων των πολιτών.  Όπως ανέφερε πρόσφατα σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στις 11 Μαρτίου 2024 θα αρχίσουν να υποβάλλονται οι νέες αιτήσεις για το πρόγραμμα και η προθεσμία εκπνέει μέχρι να εξαντληθεί το διαθέσιμο ποσό  για το Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ.

Η δυνατότητα αυτή θα υπάρξει μέσω της επαναδιάθεσης πόρων, λόγω της 45ημερης προθεσμίας, που ορίστηκε μετά την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 358265/Β’ 6700/27-11-2023. Οι αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα επιδοτήσεων “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” μέσω της εν λόγω ΚΥΑ, η οποία ορίζει προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο, με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή, δίνουν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τη δυνατότητα να αξιοποιεί με βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα κεφάλαια.

Η απόφαση

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπέγραψε πρόσφατα την 16η απόφαση για την υπαγωγή νέων πολιτών στο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ” όπου δικαιούνται επιδότηση, 823 νέοι ωφελούμενοι. Από αυτές τις αιτήσεις οι 605 αφορούν σε φυσικά πρόσωπα και οι 218 σε νομικά πρόσωπα. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.947.009,34 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.822.212,6 ευρώ, αφορούν στα φυσικά πρόσωπα και τα 2.124.796,74 ευρώ σε νομικά πρόσωπα.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.