Quantcast
Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Πληρώνονται σήμερα 1.686 δικαιούχοι - Ποιες αλλαγές εξετάζονται στις επιδοτήσεις του νέου προγράμματος - enikonomia.gr
share

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Πληρώνονται σήμερα 1.686 δικαιούχοι – Ποιες αλλαγές εξετάζονται στις επιδοτήσεις του νέου προγράμματος

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα θα πιστωθεί το ποσό των 5.677.320 ευρώ στους  τραπεζικούς λογαριασμούς 1.686 δικαιούχων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» με τη 16η σχετική απόφαση έγκρισης, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συνολικά, από τον Νοέμβριο του 2023, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταβάλει την επιδότηση σε 7.772 δικαιούχους, με το ποσό των 26.138.312 ευρώ, για αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Θα συνεχίσουμε κάθε μήνα να πληρώνουμε περίπου 4 εκατ. ευρώ  για αιτήσεις που βρήκαμε και κλίνονται πιο γρήγορα πλέον γιατί αλλάξαμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 » σημείωσε.

Έρχεται ΚΥΑ για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 

Επίσης ο υπουργός προανήγγειλε πως θα υπάρξει ΚΥΑ για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3.  «Την Κοινή Υπουργική Απόφαση την ολοκληρώνουμε τις επόμενες ημέρες. Θα βγει στην δημοσιότητα η ΚΥΑ και θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα να λειτουργεί ένα νέο πρόγραμμα παράλληλα με το προηγούμενο στο οποίο οι επιδοτήσεις – αυτή είναι η πρόβλεψη σήμερα που μιλάμε… Εκτιμώ πως αυτή θα είναι και η τελική κατάληξη της ΚΥΑ – οι επιδοτήσεις στα φυσικά πρόσωπα θα είναι λίγο αυξημένες, οι επιδοτήσεις για την απόσυρση των οχημάτων θα είναι αυξημένες και οι επιδοτήσεις για τα νομικά πρόσωπα θα είναι μειωμένες έτσι ώστε να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε μεγαλύτερη ζήτηση» είπε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε γιατί δεν κόβεται η επιδότηση του προγράμματος απευθείας στην πηγή. «Αφήστε να δείτε την ΚΥΑ του Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 και μετά θα το σχολιάσουμε» απάντησε και πρόσθεσε  «θα διευκολύνουμε πάρα πολύ τη διαδικασία της επιδότησης .Θα γίνει πολύ πιο σύντομη. Κάθε φορά μαθαίνουμε από πολιτικές τις οποίες υλοποιούμε και ο στόχος πάντα είναι να τις βελτιώνουμε επ’ ωφελεία του πολίτη».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.