Quantcast
Κιούσης: Αυτή είναι η αιτία για το ράλι στην τιμή της αμόλυβδης- ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κιούσης: Αυτή είναι η αιτία για το ράλι στην τιμή της αμόλυβδης- ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στην τιμή των 2,02 ευρώ πωλείται σήμερα η αμόλυβδη βενζίνη στα διυλιστήρια, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Μιχάλης Κιούσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρατήριο στην Ελλάδα που να πουλάει την αμόλυβδη βενζίνη κάτω από 2 ευρώ. Την ίδια ώρα εκτίμησε ότι “2,10 ευρώ είναι η μέση τιμή Ελλάδας στην βενζίνη. Κοντά στα 2 ευρώ είναι η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης, στο 1,65 ευρώ με 1, 70 ευρώ ανάλογα με τις περιοχές είναι η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης. Το πού θα φτάσει πραγματικά δεν μπορεί να ξέρει κανείς σε ένα χρηματιστηριακό προϊόν “.

“Τις τελευταίες 12 με 13 ημέρες- όσο διαρκεί ο πόλεμος – είχαμε μια αύξηση από την τιμή εκκίνησης στην Ελλάδα, από τα διυλιστήρια δηλαδή 46 λεπτά το λίτρο στα πετρέλαια , 460 ευρώ το χιλιόλιτρο στα πετρέλαια και 260 ευρώ στη βενζίνη”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Γιατί αυξάνεται η τιμή στην αμόλυβδη

Επίσης εξήγησε τον λόγο για τον οποίο αυξάνεται η τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη. Αυτό δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά είναι και αποτέλεσμα των τελευταίων 14μηνών που υπάρχει αυτή η ενεργειακή κρίση, σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Δυστυχώς μας βρήκε σε πολύ υψηλά επίπεδα ο πόλεμος. Μας βρήκε 89 ευρώ η μέση τιμή Ελλάδος στην αμόλυβδη βενζίνη. Ήταν πολύ υψηλά τα επίπεδα αυτά ….και στα πετρέλαια και σε όλα τα ενεργειακά προϊόντα που διακινούμε. 14 μήνες συνεχείς αυξήσεις. Από την ημέρα του πολέμου έχουμε πραγματικά ράλι τιμών. Αυτό λέγεται ράλι τιμών. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια στασιμότητα αποκλιμάκωσης”, ανέφερε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.