Quantcast
Κοινωνικό μέρισμα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί - enikonomia.gr
share

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί

δημοσιεύτηκε:

Από 27 Δεκεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν 600 ευρώ καθαρά σύνταξη, δεν έχουν άλλα εισοδήματα και δεν υπερβαίνει στο σύνολό το ποσό των 200.000 ευρώ η φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας τους.

Επίσης σημειώνεται ότι οι παραπάνω θα πρέπει να έχουν ατομικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ και ότι το ποσό του μερίσματος προσαυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Πάντως το κριτήριο για να πάρει ένα ζευγάρι χαμηλοσυνταξιούχων μέρισμα είναι να έχουν και δύο μαζί ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 14.400 ευρώ, εφόσον το ατομικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 7.200 ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν και οι συνταξιούχοι που κατά τον Νοέμβριο 2021 έλαβαν:

-οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου

-προσυνταξιοδοτική παροχή,

-αναπηρικά συνταξιοδοτικά επιδόματα (όσα καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ),

και οι συνταξιούχοι εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ).




Έκτακτο βοήθημα κα στους υγειονομικούς

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές , οι διοικητικοί και ΕΚΑΒ θα λάβουν με την μισθοδοσία του Δεκεμβρίου έκτακτο βοήθημα. Ωστόσο ενδέχεται η πληρωμή να γίνει αρχές Γενάρη.
Το ποσό που θα λάβουν οι υγειονομικοί αντιστοιχεί στο μισό του βασικού μισθού, δηλαδή περίπου 900 ευρώ και θα το εισπράξουν όσοι έχουν μισθοδοτηθεί από την 1η Ιανουάριου 2021 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2021. Εξαιρούνται από την καταβολή του βοηθήματος όσοι απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια καθ’ όλο το χρονικό διάστημα και όσοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής. Δεν ισχύει όμως αυτό για όσους έχουν πάρει αναρρωτική άδεια.

Σε περίπτωση άρσης αναστολής ο δικαιούχος λαμβάνει το τμήμα του βοηθήματος που αναλογεί από το διάστημα της επιστροφής του στην εργασία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.