Quantcast
Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος για τις πολύτεκνες οικογένειες: Αυτά είναι τα ποσά της επιδότησης -Από ποιες χρεώσεις απαλλάσσονται - enikonomia.gr
share

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος για τις πολύτεκνες οικογένειες: Αυτά είναι τα ποσά της επιδότησης -Από ποιες χρεώσεις απαλλάσσονται

δημοσιεύτηκε:

Θεσπίζεται και επισήμως Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος για τις πολύτεκνες οικογένειες. Το εν λόγω μέτρο εντάσσεται στα μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την εύρυθμη λειτουργία της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που παρουσίασαν  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Θεόδωρος  Σκυλακάκης και η υφυπουργός, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε συνέντευξη Τύπου,  που συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών,  Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης.

Το κοινωνικό τιμολόγιο ΚΟΤ Γ αφορά σε πολύτεκνους. Στο πλαίσιο αυτού, προβλέπονται διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης, ενώ δεν θα λαμβάνονται υπόψη περιουσιακά κριτήρια. Οι δικαιούχοι θα εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο (ΚΟΤ Γ), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΗΔΙΚΑ, υποβάλλοντας σχετική αίτηση.

Ειδικότερα όσον αφορά στην κατανάλωση, προβλέπονται τετραμηνιαία όρια από 2.000 kWh για οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα. Σημειώνεται πως για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο προβλέπεται αύξηση κατά 200 kWh (με ανώτατο όριο στα 4.000 kWh), ενώ το όριο διευρύνεται, περαιτέρω, για οικογένειες με άτομα με αναπηρία ή με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης.

Τα ποσά της επιδότησης

Στο πλαίσιο του μέτρου, θα παρέχεται πρόσθετη επιδότηση, ύψους 20  ευρώ /MWh, με τη συνολική επιδότηση να διαμορφώνεται σε 120 ευρώ /MWh, ως κίνητρο για την επίτευξη στόχου εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι δικαιούχοι του ειδικού τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας απαλλάσσονται από ρυθμιζόμενες χρεώσεις για τη χρήση του συστήματος (ΧΧΣ), εντός των ορίων κατανάλωσης και τη χρήση του δικτύου (ΧΧΔ), εντός των ορίων κατανάλωσης. Επιπρόσθετα, απαλλάσσονται από τις χρεώσεις για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Το ετήσιο κόστος του νέου τιμολογίου ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ και για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν πόροι από τον Ειδικό Λογαριασμό Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΕΛΥΚΩ).

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.