Quantcast
Κοινωνικό Τιμολόγιo Ρεύματος: Τι ισχύει για την επιδότηση Ιουλίου και τις αιτήσεις - enikonomia.gr
share

Κοινωνικό Τιμολόγιo Ρεύματος: Τι ισχύει για την επιδότηση Ιουλίου και τις αιτήσεις

δημοσιεύτηκε:

Επιδότηση ρεύματος  ύψους 240 ευρώ/ MWh θα λάβουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ)  για τον μήνα Ιούλιο, για τους οποίους απορροφάται έως και το 100% της αύξησης.

Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες δηλαδή τον Μάιο και τον Ιούνιο είχαν δοθεί  μικρότερα ποσά στην παραπάνω κατηγορία καταναλωτών ρεύματος  δηλαδή  τον  Μάιο  215 ευρώ /MWh και τον Ιούνιο 195 ευρώ /MWh.

ΚΟΤ: Τι πρέπει να γνωρίζετε  για τις αιτήσεις

Ο δικαιούχοι του ΚΟΤ  θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ κάθε χρόνο και κάθε φορά εντός 2 μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων καθώς και της παράτασής της, προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων  2022  λήγει στις  30 Ιουλίου  2022.  Ωστόσο η  προθεσμία για την υποβολή νέας αίτησης για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ (ΚΟΤ)  για το έτος 2022 είναι έως  τις 30 Αυγούστου 2022.

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Έτσι θα δείτε εάν είστε δικαιούχοι

Για να δουν οι πολίτες εάν είναι  δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ΔΕΗ (ΚΟΤ) θα πρέπει να μπουν στο idika.gr και να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

  • Βήμα 1. Με την είσοδό  τους στο σύστημα θα τους ζητηθεί να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους και να συναινέσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά τους, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων τους ).
  • Βήμα 2. Μετά την συναίνεση τους, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία τους. Επιλέξουν  για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνουν αίτηση.
  • Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β σε περίπτωση που το νοικοκυριό   έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δει αν πληροί  τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων του από την ΑΑΔΕ Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.
  • Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχουν οι πολίτες  εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ που να έχει εγκριθεί εντός του τελευταίου διμήνου. Αν  οι πολίτες είναι δικαιούχοι ΚΕΑ αλλά η αίτησης τους  έχει εγκριθεί πριν από τους τελευταίους 2 μήνες,  τότε πρέπει να κάνουν τροποποιητική αίτηση ΚΕΑ. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.
  • Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροί τα κριτήρια ή όχι.
  • Βήμα 6. Για να καταστούν  δικαιούχοι θα πρέπει να πατήσουν το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληρούν  τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.