Quantcast
Λογαριασμοί ενέργειας: Σε ποιους θα δοθεί αναδρομική επιδότηση - enikonomia.gr
share

Λογαριασμοί ενέργειας: Σε ποιους θα δοθεί αναδρομική επιδότηση

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο για ορισμένες επιχειρήσεις, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας σχετικά με την ηλεκτρική ενέργεια και την επιδότηση σε μη οικιακά τιμολόγια, δηλαδή αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά λοιπές χρήσης κλπ για τους επαγγελματικούς καταναλωτές η μοναδιαία τιμή της επιδότησης διπλασιάζεται από τα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Μάρτιο στα 130 ευρώ ανά ηλεκτρική μεγαβατώρα τον Απρίλιο για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης”.

“Επιπλέον για τις πολύ μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή μέχρι 25 KVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής ενισχύουμε με πρόσθετη επιδότηση 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα, το σύνολο της κατανάλωσης . Άρα η συνολική μοναδιαία επιδότηση για αυτήν την κατηγορία των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με παροχές μέχρι 25 KVA ανέρχεται στα 230 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το μέτρο αυτό αφορά 1.160.000 .επαγγελματικές παροχές, όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια , γραφεία ,αρτοποιία και άλλα και υπολογίζεται στα 35 εκατ. ευρώ για τον μήνα Απρίλιο” συμπλήρωσε.

Αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας: Πώς θα θα δοθεί


Εν συνεχεία εξήγησε τον τρόπο που θα καταβληθεί η αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας στους δικαιούχους.
“Για όλες αυτές τις επιχειρήσεις, με παροχή ισχύος πάντα μέχρι 25 kw καταθέτουμε επιπλέον 75 εκατ. ευρώ για την αναδρομική επιδότηση του συνόλου της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο με στόχο να απορροφήσουμε αναδρομικά έως και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής. Η αναδρομική επιδότηση θα δοθεί σε 3 μηνιαίες δόσεις ξεκινώντας από τον Απρίλιο. Συνολικά για τον μήνα Απρίλιο το σύνολο της επιδότησης για τα επαγγελματικά τιμολόγια ανέρχεται στα 313 εκατ. ευρώ από τα 132 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο . Αύξηση της ενίσχυσης κατά 137%”, είπε ο κ. Σκρέκας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.