Quantcast
Λογαριασμοί Φεβρουαρίου: Γιατί δεν δίνονται επιδοτήσεις για το φυσικό αέριο - Διευκρινίσεις Σκρέκα για το ρεύμα - enikonomia.gr
share

Λογαριασμοί Φεβρουαρίου: Γιατί δεν δίνονται επιδοτήσεις για το φυσικό αέριο – Διευκρινίσεις Σκρέκα για το ρεύμα

δημοσιεύτηκε:

Τον λόγο για τον οποίο δεν θα δοθούν κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς φυσικού αερίου μηνός Φεβρουαρίου των καταναλωτών εξήγησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δεν χρειάζεται να επιδοτήσουμε τους λογαριασμούς φυσικού αερίου για τον Φεβρουάριο. Εξοικονομούμε κάποια χρήματα γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά. Και βεβαίως εμείς εξαντλούμε τη δυνατότητα του προϋπολογισμού και της οικονομίας για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Αλλά από την άλλη επειδή οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών είναι κάτω από το έμμεσο πλαφόν που είχαμε ορίσει εμείς ως απώτεροι… ως ακριβότερη τιμή χρέωσης του νοικοκυριού,  δεν χρειάστηκε αυτόν τον μήνα να επιδοτήσουμε εμείς » τόνισε.

Ωστόσο την ίδια ώρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες. « Αυτό δεν σημαίνει ότι εάν οι τιμές του φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες επανέλθουν στα υψηλά επίπεδα ότι εμείς δεν θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η ενεργειακή κρίση» επεσήμανε.

Λογαριασμοί ρεύματος: Γιατί δεν δόθηκαν κρατικές επιδοτήσεις για καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατώρων 

Επίσης ρωτήθηκε γιατί δεν δόθηκαν κρατικές επιδοτήσεις σε όσους καταναλώνουν ρεύμα άνω των 500 κιλοβατώρων παρά μόνο όταν θα πετυχαίνουν μείωση κατανάλωσης κατά 15%.

«Δεν είναι, ακριβώς σωστό» απάντησε και ανέφερε ένα παράδειγμα: Η τιμή ρεύματος της ΔΕΗ για πάνω από 500 κιλοβατώρες μετά την επιδότηση του κράτους τον μήνα Ιανουάριο ήταν 22 λεπτά. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο για την ίδια κατανάλωση η τιμή είναι 21 λεπτά χωρίς καμία επιδότηση από το κράτος. Δηλαδή τον Φεβρουάριο η τιμή της χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος για πάνω από 500 κιλοβατώρες χωρίς επιδότηση από το κράτος είναι μειωμένη σε σχέση με την τιμή του Ιανουαρίου, συμπλήρωσε. Την ίδια στιγμή επεσήμανε πως υπάρχουν κάποιοι πάροχοι που πουλάνε τις τιμές ρεύματος πιο χαμηλές από την ΔΕΗ και κάποιοι άλλοι πιο ακριβές.

Και συνέχισε λέγοντας πως οι τιμές ρεύματος στους λογαριασμούς Φεβρουαρίου θα είναι  ίδιοι, αντίστοιχοι ή και λίγο χαμηλότεροι από ό,τι τον Ιανουάριο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.