Quantcast
Λογαριασμοί ρεύματος: Νέες διευκρινίσεις για την επιδότηση - Τι είπε ο Σκρέκας - enikonomia.gr
share

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέες διευκρινίσεις για την επιδότηση – Τι είπε ο Σκρέκας

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το θέμα της επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο ΟPEN.

Όπως είπε, η επιδότηση ρεύματος δεν αφορά μόνο στους πελάτες της ΔΕΗ αλλά και των υπόλοιπων παρόχων. “Η επιδότηση αφορά στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανεξάρτητα από τον προμηθευτή που έχει κάποιος οικιακός καταναλωτής. Είτε είναι η ΔΕΗ είτε είναι εναλλακτικός πάροχος ο καταναλωτής θα λάβει 39 ευρώ ανά μήνα επιδότηση για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες “, επανέλαβε.

Τι ισχύει για τις υπόλοιπες 300 κιλοβατώρες μέχρι τις 600

“Με τις 300 πρώτες κιλοβατώρες καλύπτουμε 7 στα 10 νοικοκυριά. Από εκεί και πέρα για τις υπόλοιπες 300 κιλοβατώρες μέχρι τις 600, η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει μια επιπλέον έκπτωση ώστε και αυτή να απορροφήσει ένα μεγάλο τμήμα της ανατίμησης. Και πρέπει να σας πω ότι έχω δει πάρα πολλούς ιδιώτες παρόχους, εναλλακτικούς παρόχους οι οποίοι προσφέρουν αυτή τη στιγμή την ηλεκτρική ενέργεια με σταθερή τιμή για τους επόμενους 6 μήνες που είναι δύσκολοι μήνες με πολύ ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας.
Άρα γίνεται μια προσπάθεια στα πλαίσια του διαφανούς και δίκαιου ανταγωνισμού από όλους τους παρόχους να προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για να διατηρήσουν την πελατειακή τους βάση και να προστατεύσουν τους καταναλωτές”, σημείωσε με έμφαση.
Αλγόριθμος που θα προσδιορίζει την τιμή της επιδότησης

Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει αλγόριθμος για τη στήριξη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως είπε ” Σκεφτόμαστε από τον Ιανουάριο και μετά να εφαρμόσουμε ένα σταθερό αλγόριθμό, ένα σταθερό μηχανισμό όπου ανάλογα με τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας να προσδιορίζεται και η τιμή της επιδότησης του λογαριασμού στο νοικοκυριό “.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.