Quantcast
"Μαχαίρι" για 115.000 συνταξιούχους: "Κούρεμα" έως 75% στα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων - enikonomia.gr
share

“Μαχαίρι” για 115.000 συνταξιούχους: “Κούρεμα” έως 75% στα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

δημοσιεύτηκε:

Μειώσεις που φτάνουν ακόμη και 76,2% «τρώνε» τα αναδρομικά 100.000 αποστράτων και άλλων 15.000 συνταξιούχων (δικαστικών, γιατρών ΕΣΥ, πανεπιστημιακών) που προέρχονται από τα ειδικά μισθολόγια.

Τα ποσά που θα δουν στα ΑΤΜ από το βράδυ της Πέμπτης και θα είναι διαθέσιμα για είσπραξη την Παρασκευή 21/12/2018 δεν έχουν καμία σχέση με τις μικτές απολαβές τους που απορρέουν από την αναπροσαρμογή συντάξεων και την πληρωμή, εν είδει εφάπαξ επιδόματος, των διαφορών που αφορούν συνολικά στο διάστημα από Αύγουστο 2012 ως και Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με το νόμο 4575/2018 που ψήφισε η κυβέρνηση συμμορφούμενη εν μέρει με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη διόρθωση των αποδοχών τόσο στους εν ενεργεία όσο και στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.

Τα καθαρά ποσά για τους απόστρατους, που είναι και η μεγαλύτερη ομάδα συνταξιούχων, είναι χαμηλά για όσους έχουν κάτω από 33 έτη και μικρούς βαθμούς αποστρατείας (έως και ταγματάρχη) και δεν υπερβαίνουν τα 700 -780 ευρώ.

Πολλοί θα δουν ποσά αναδρομικών κάτω και από 100 ευρώ για όλη την περίοδο των 47 μηνών (Αύγουστος 2012-Ιούνιος 2016), ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα έχουν μηδενικές επιστροφές γιατί με την αναπροσαρμογή σύνταξης άλλαξαν και πήγαν σε μεγαλύτερη κλίμακα μνημονιακών κρατήσεων. Με το φόρο 20%, δε, που επιβάλλεται αφού γίνουν οι μνημονιακές μειώσεις, οι επιστροφές μηδενίζονται όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος μέσα από τα ενημερωτικά πληρωμών με τα αναδρομικά των αποστράτων που έχουν περαστεί από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στις καρτέλες των συνταξιούχων.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι από εμπεριστατωμένη έρευνα του «Ε.Τ.» σε δείγμα δικαιούχων από τις τελικές πληρωμές της Παρασκευής και εκείνο που αποκαλύπτουν αυτά τα στοιχεία είναι ότι τα τελικά ποσά έχουν να κάνουν με το βαθμό αποστρατείας, με τα έτη υπηρεσίας και, τέλος, με τις αλλαγές της κλίμακας στις μνημονιακές περικοπές.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.