Quantcast
Market Pass 2: Διπλή η πρώτη δόση, πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Όλες οι νέες πληροφορίες - enikonomia.gr
share

Market Pass 2: Διπλή η πρώτη δόση, πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Όλες οι νέες πληροφορίες

δημοσιεύτηκε:

Νέες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την ενίσχυση του Market Pass 2.  Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  Νίκος Παπαθανάσης σε τηλεοπτική εκπομπή του Open, τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του  Market Pass, με την πρώτη δόση να είναι διπλή και το μέτρο αυτό θα ισχύσει για 3 μήνες (Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο).

Επίσης ξεκαθάρισε πως αίτηση για το Market Pass θα κάνουν μόνο οι νέοι δικαιούχοι. «Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για να πάρουμε τα δεδομένα του 2022 για το Market Pass.Όσοι έχουν κάνει αίτηση για το Market Pass θα μπουν αυτόματα, εφόσον τα εισοδήματα τους είναι αυτά που έχουμε ζητήσει. Και από εκεί και πέρα οι νέοι που δεν έχουν κάνει αίτηση θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να κάνουν» σημείωσε.

Υπενθύμισε στη συνέχεια πως «το Market Pass επιστρέφει 10 % από τις αγορές ενός μήνα», ενώ τέλος επεσήμανε ότι «όσοι έχουν υπόλοιπα χρήματα από το προηγούμενο Μarket Pass μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν έως το τέλος Αυγούστου. Δεν έληξε δηλαδή τέλος Ιουλίου, με την έννοια ότι μπορούν εάν δεν έχουν καταναλώσει τα ποσά που έχουν πάει στην άυλη κάρτα να τα καταναλώσουν και τον Αύγουστο ».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι του νέου market pass θα είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, ωστόσο δεν θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση φυσικά πρόσωπα που:

  • δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα μέλη στη φορολογική δήλωση έτους 2022 από άλλο πρόσωπο
  • δηλώθηκαν ως φιλοξενούμενα στη φετινή φορολογική δήλωση από άλλο πρόσωπο.
  • εμπίπτουν στον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2022

Ωστόσο το επίδομα αυτό δεν αφορά  τους  φορολογικούς  κάτοικους  αλλοδαπής και τα φυσικά πρόσωπα που δεν θα έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση έτους 2022 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (έως 15:00 της 31ης Αυγούστου 2023)

Επίσης επισημαίνεται πως τα κριτήρια χορήγησης  του  market pass είναι τα εξής:  Τα εισοδηματικά κριτήρια  θα είναι έως 16.000 ευρώ για τον άγαμο, 24.000 ευρώ για τον έγγαμο και 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο και τα περιουσιακά κριτήρια θα είναι έως 250.000 ευρώ για τον άγαμο και 400.000 ευρώ για τον έγγαμο

Και το  ύψος της ενίσχυσης του market pass είναι 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών και τα ποσά θα διαμορφωθούν ως εξής: Στα 220 ευρώ είναι για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.