Quantcast
Market Pass 2: Νέες διευκρινίσεις Θεοχάρη για την ενίσχυση - enikonomia.gr
share

Market Pass 2: Νέες διευκρινίσεις Θεοχάρη για την ενίσχυση

δημοσιεύτηκε:

Προς το παρόν δεν υπάρχει πλάνο για επέκταση του Market Pass για το 2024.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα στο Mega ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης με αφορμή τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το  Market Pass « πέραν από το 2023 δεν μπορεί να παραταθεί, όπως είναι τώρα οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για την επέκταση του Market Pass για το 2024 .Όλα αυτά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο τελούν υπό την αίρεση των εξελίξεων του πληθωρισμού και το τι θα γίνει .Θα πρέπει να το συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο .Το δεύτερο που πρέπει να γίνει και νομίζω ότι είναι το δίκαιο είναι να λάβουμε υπόψη μας τις νέες αιτήσεις .Υπάρχουν άνθρωποι που είχαν εισοδήματα και τώρα δεν έχουν και υπάρχουν άνθρωποι που δεν είχαν εισοδήματα και τώρα έχουν και είναι άδικο να πάρουν χρήματα ».

Market Pass: Για πόσο θα παραταθεί 

Ενώ όσον αφορά στο εάν θα παραταθεί το Market Pass μέχρι τον Οκτώβριο ή μέχρι τον Δεκέμβριο είπε  « θα το οριστικοποιήσουμε το επόμενο διάστημα » . 

Επίσης ρωτήθηκε εάν οι 2.800.000  χιλιάδες  πολίτες που πήραν το εξαμηνιαίο Market pass που λήγει τον Ιούλιο θα υποβάλουν όλοι αιτήσεις από την αρχή για να πάρουν την παράταση που θα αποφασιστεί.  « Το πρακτικό του θέματος έχει τις λεπτομέρειες, θα τις δούμε. Η συζήτηση που θα κάνω με την ΑΑΔΕ και με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να θεωρήσουμε ότι αυτές οι αιτήσεις έχουν γίνει. Και απλώς το σύστημα να ανοίξει για κάποιες ημέρες για όσους επιπλέον θέλουν να κάνουν αίτηση. Όσοι έκαναν αίτηση ( είτε απορρίφθηκε αυτή, είτε εγκρίθηκε)  θα εξεταστούν οίκοθεν, δηλαδή θα επικαιροποιηθούν αυτόματα τα στοιχεία των νέων δηλώσεων. Αυτό όμως σημαίνει ότι όλοι πρέπει να σπεύσουν στους λογιστές τους- να μην το αφήσουμε τελευταία στιγμή. Διότι ακόμη και παράταση να θέλεις να δώσεις  εάν δεν έχουμε δήλωση- δεν θα μπορεί να εξεταστεί η αίτηση για Market Pass και θα κοπεί .Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτό »απάντησε. 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.