Quantcast
Market Pass 2: Ποιοι από τους παλιούς δικαιούχους μπορούν να κάνουν ξανά αίτηση - enikonomia.gr
share

Market Pass 2: Ποιοι από τους παλιούς δικαιούχους μπορούν να κάνουν ξανά αίτηση

δημοσιεύτηκε:

Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου  θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις αναφορικά με το Market Pass 2.  Όσοι δεν είχαν λάβει το επίδομα την προηγούμενη φορά (είτε γιατί δεν την δικαιούνταν είτε γιατί δεν πρόλαβαν) θα μπορούν εκ νέου να κάνουν αίτηση στο gov.gr από 15/09, καθώς αίτησή τους θα ελεγχθεί με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2022.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως όσοι πήραν Market Pass 2 δεν θα υποβάλουν εκ νέου αίτηση, ωστόσο, υπήρξε μία ανατροπή και πλέον από τους παλιούς μπορούν να κάνουν νέα αίτηση δύο κατηγορίες δικαιούχων.

Ποιοι από τους παλιούς δικαιούχους μπορούν να κάνουν ξανά αίτηση

Από τους παλιούς δικαιούχους του Market Pass, αίτηση μπορούν να κάνουν όσοι θέλουν να αλλάξουν τον αριθμό IBAN τους και όσοι θελήσουν να αλλάξουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης. Αυτό σημαίνει πως σε άλλους θα αυξηθούν τα ποσά και σε άλλους θα μειωθούν.

Π.χ. Εάν κάποιος έλαβε το 80% του επιδόματος στον τραπεζικό του λογαριασμό και αυτή τη φορά επιλέξει την ψηφιακή κάρτα, θα λάβει το 100% του Market Pass 2.

Πού κάνω αίτηση για το επίδομα

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε, οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ, από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.