Quantcast
Market Pass: Οι τελευταίες διευκρινίσεις πριν από τις πληρωμές - enikonomia.gr
share

Market Pass: Οι τελευταίες διευκρινίσεις πριν από τις πληρωμές

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα έχει κάποια αναδρομικότητα το Market Pass και εάν αυτό θα καλύπτει τον μήνα Φεβρουάριο ρωτήθηκε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Καταλαμβάνει το  Φεβρουάριο», απάντησε ο κ. Παπαθανάσης και πρόσθεσε πως «έως τις 3 Μαρτίου θα καταβληθούν τα χρήματα του Market Pass για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο σε όσους έχουν  άυλη κάρτα. Και βεβαίως εάν δεν τα χρησιμοποιήσουν οι δικαιούχοι τα χρήματα, τότε αυτά θα μεταφερθούν τον επόμενο μήνα και θα προστεθούν και τα νέα χρήματα του επόμενου μήνα. Και αν επιλέξουν οι δικαιούχοι την  καταβολή σε λογαριασμό τραπέζης τότε η ενίσχυση θα είναι μειωμένη κατά 20%, θα λάβουμε μία δόση τριών μηνών και μια δεύτερη φορά για  άλλους τρεις μήνες», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Τι λέει ο γ.γ Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος

Ο γ.γ Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος είπε νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, ότι η λειτουργία του  market pass εξαρτάται από το υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν είναι κάτι που το τρέχει το υπουργείο Ανάπτυξης. Αλλά οπωσδήποτε, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θεωρώ ότι θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός στους καταναλωτές…. όλοι όσοι είναι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση αυτή. Θα δοθεί όσος χρόνος χρειαστεί προκειμένου να λάβουν την ενίσχυση που χρειάζεται », τόνισε

Υπενθυμίζεται πως τα εισοδηματικά κριτήρια για να λάβει κανείς το Μarket Pass, όπως είπε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών,  Χρήστος Σταϊκούρας είναι τα εξής:

  • για τον άγαμο από 16.000 ευρώ
  • για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονονεϊκές οικογένειες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιπλέον παιδί.

Ενώ η αξία των περιουσιακών στοιχείων για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση θα πρέπει είναι έως 250.000 ευρώ .

Από το μέτρο εξαιρούνται:

  • τα  φυσικά πρόσωπα που το 2021 δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα ή σαν φιλοξενούμενα καθώς και όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 2021.
  • οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού και όλοι όσοι δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2021 έως και την 31η/12/2022.

Τα ποσά

Τα ποσά του  Market Pass διαμορφώνονται ως εξής:

  • ένα μονομελές νοικοκυριό θα  πάρει 22 ευρώ μηνιαία ενίσχυση,
  • ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα 32 ευρώ,
  • μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο, 32 ευρώ,
  • μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα 42 ευρώ,
  • ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο,  42 ευρώ μηνιαία ενίσχυση
  • και ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.