Quantcast
Μειωμένα ενοίκια: Τελευταία ευκαιρία για τις δηλώσεις COVID - Ποιοι πρέπει να σπεύσουν για να μην χάσουν τις αποζημιώσεις - enikonomia.gr
share

Μειωμένα ενοίκια: Τελευταία ευκαιρία για τις δηλώσεις COVID – Ποιοι πρέπει να σπεύσουν για να μην χάσουν τις αποζημιώσεις

δημοσιεύτηκε:

Έως σήμερα, Παρασκευή, 14 Μαΐου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τα μειωμένα ενοίκια του Μαρτίου προκειμένου να μην χάσουν την προκαταβολή της αποζημίωσης για τα μειωμένα έως 100% ενοίκια μηνός Απριλίου αλλά και να μην επιστρέψουν στο κράτος τα χρήματα που έλαβαν για τον μήνα Μάρτιο.
Η προθεσμία αυτή αφορά αυτούς που δεν λαμβάνουν καθόλου ενοίκια ή εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια και θα πρέπει να υποβάλουν την παραπάνω αίτηση προκειμένου:
1.Να λάβουν την προκαταβολή της αποζημίωσης για τα μειωμένα ενοίκια του Απριλίου.
Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών, οι αποζημιώσεις για τα ενοίκια θα καταβληθούν στα τέλη του μήνα με βάση τις δηλώσεις Covid για τον μήνα Μάρτιο 2021 οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν έως σήμερα στη πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.
Επιπλέον, θα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:
– Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.
– Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
– Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
– Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Απρίλιο.
– Να πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις (π.χ. ο μισθωτής να είναι πληττόμενη επιχείρηση ή εργαζόμενος σε αναστολή εργασίας).
2.Να μην χάσουν την προκαταβολή της αποζημίωσης για τα μειωμένα ενοίκια Μαρτίου που έλαβαν τον Απρίλιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.