Quantcast
Μέσα Μεταφοράς: Κρατική ενίσχυση για να διατηρηθεί η τιμή του εισιτηρίου σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη στα ίδια επίπεδα - enikonomia.gr
share

Μέσα Μεταφοράς: Κρατική ενίσχυση για να διατηρηθεί η τιμή του εισιτηρίου σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη στα ίδια επίπεδα

δημοσιεύτηκε:

Επιδότηση θα δοθεί στους Οργανισμούς του ΟΑΣΑ –ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ προκειμένου να διατηρηθεί η τιμή του εισιτηρίου στα Μέσα Μεταφοράς στα σημερινά επίπεδα στην Αθήνα. Ανάλογη επιδότηση θα δοθεί και για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς, μιλώντας στην ΕΡΤ1, «για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την τιμή του εισιτηρίου στα επίπεδα που ήδη βρίσκεται, δηλαδή στα 1,20 ευρώ θα δοθεί μία επιδότηση της τάξης των 35 εκατ. ευρώ στους οργανισμούς του ΟΑΣΑ -ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ (λεωφορεία και Μετρό)» και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα μία κρατική ενίσχυση της τάξης των 15 εκατ. ευρώ υπολογίζεται και για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης για να διασφαλίσουμε ότι και εκεί το εισιτήριο θα μείνει στα 0,90 λεπτά».

μετρό

Στον δρόμο από τις αρχές του 2023 τα πρώτα λεωφορεία από τον διαγωνισμό που «τρέχει»

Σύμφωνα με τον κ. Ξιφάρα, «έχουν αυξηθεί τα λεωφορεία στην Αθήνα κατά 50% και στη Θεσσαλονίκη κατά 100%, αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσουμε να μειώσουμε τις πληρότητες πρέπει να αυξήσουμε τα οχήματα που έχουμε στο δρόμο. Έρχεται και άλλη αύξηση με σύγχρονα ηλεκτρικά λεωφορεία, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αθόρυβα που δεν εκπέμπουν ρύπους. Τα πρώτα λεωφορεία από τον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη θα βρίσκονται στο δρόμο από τις αρχές του 2023».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.