Quantcast
Μιχαηλίδου για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ποιοι και πότε θα λάβουν διπλάσιο ποσό - enikonomia.gr
share

Μιχαηλίδου για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ποιοι και πότε θα λάβουν διπλάσιο ποσό

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε σχετικά με το Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα, αυτό δεν καταργείται για τον Δεκέμβριο του 2021 και θα είναι διπλό. Εν συνεχεία παρέθεσε ένα σχετικό παράδειγμα: “μια τυπική ελληνική οικογένεια με δύο παιδιά η οποία παίρνει 400 ευρώ Eλάχιστο Eγγυημένο Εισόδημα θα πάρει 800 ευρώ για τον μήνα Δεκέμβριο. Αυτό είναι ένα μέτρο το οποίο είναι στοχευμενο για τους πλέον ευάλωτους .Την μία διπλή δόση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος την παίρνουν 15 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι, ενώ την κανονική θα την λάβουν την τελευταία εργάσιμη όπως συνήθως “.

Διευκρινίσεις για το διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Σε ερώτηση εάν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα είναι διπλάσιο για όλες τις κατηγορίες των δικαιούχων απάντησε θετικά πως ναι και υπενθύμισε τον τρόπο που λειτουργεί το ΕΕΕ. “Είναι η μονάδα 200 ευρώ ,ο ενήλικας μέσα στο νοικοκυριό πε΄ραν του πρώτου α΄΄λλα 100 και μετά κάθε παιδί 50 ευρώ”, σημείωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι και πέρυσι ήταν διπλό το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
“Αυτό το είχαμε κάνει και σαν μια έκτακτη δόση μέσα στην πανδημία .Τι κάνουμε δηλαδή: Βλέπουμε που είναι η μεγάλη η ανάγκη και πηγαίνουμε και ενισχύουμε τις χρονικές στιγμές που θεωρούμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε.”.

Για τα κριτήρια χορήγησης

Όσον αφορά στο εάν έχουν αλλάξει τα κριτήρια για τη χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και εάν έχουν προστεθεί και άλλοι δικαιούχοι σε αυτό είπε: “Έχουν προστεθεί πιο πιο ευάλωτοι. Έχουν προστεθεί δηλαδή στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου, άστεγοι και κακοποιημένες γυναίκες που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας , για αυτούς δεν προέβλεπε μέχρι πρότινος ο νόμος πιο ευάλωτους .Τώρα μέσα στους δικαιούχους είναι και αυτοί”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.