Quantcast
Μητσοτάκης: Έως τα τέλη της εβδομάδας η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης - Οι ρυθμίσεις που δρομολογούνται - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Έως τα τέλη της εβδομάδας η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης – Οι ρυθμίσεις που δρομολογούνται

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση της  Κοινής  Υπουργικής  Απόφασης  για το επίδομα θέρμανσης. Όπως γνωστοποίησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο «θα υπογραφεί έως τα τέλη της εβδομάδας η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το υψηλότερο επίδομα θέρμανσης. Θέλω να θυμίσω ότι φέτος θα διαθέσουμε 300 εκατ. ευρώ  αντί 174 εκατ. ευρώ που είχαμε διαθέσει πέρυσι σε παραπάνω από 1 εκατ. δικαιούχους», τόνισε.

Εν συνεχεία μίλησε και για τις ρυθμίσεις που θα δρομολογηθούν τον επόμενο μήνα. «Μια σειρά από ρυθμίσεις θα δρομολογηθούν τον επόμενο μήνα…  η πιο σημαντική ίσως είναι η έκτακτη καταβολή του επιδόματος των 250 ευρώ σε παραπάνω 2 εκατ. ευάλωτους συμπολίτες μας για τον μήνα Δεκέμβριο, η μόνιμη μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες, η έκπτωση 40% για έναν χρόνο στις υποχρεώσεις εργοδοτών που μετατρέπουν θέσεις μερικής απασχόλησης σε θέσεις πλήρους εργασίας και η επέκταση μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες  για τις απασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα. Ένα μέτρο που αφορά σε παραπάνω από 30 χιλ. συμπολίτες μας» σημείωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Υπενθυμίζεται ότι για το επίδομα θέρμανσης είχε μιλήσει πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είχε πει, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων θα λήγει στις 15 Δεκεμβρίου 2022. Επίσης είχε μιλήσει και για τον τρόπο που θα λάβουν τα χρήματα του επιδόματος οι δικαιούχοι.

«Έως τα μέσα Δεκεμβρίου θα μπορούν να υποβληθούν τα στοιχεία έτσι ώστε η πρώτη πληρωμή να γίνει τέλος Δεκεμβρίου, η δεύτερη πληρωμή τέλος Φεβρουαρίου και η τρίτη πληρωμή τέλος Απριλίου» είχε τονίσει και είχε προσθέσει πως το ποσό του επιδόματος θα δοθεί στους δικαιούχους με τον ίδιο τρόπο που καταβάλλεται κάθε χρόνο.

«Αυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι το εξής: γι’ αυτούς που ήταν δικαιούχοι του επιδόματος πέρυσι, την περίοδο 2021 -2022 και υποβάλλουν τα στοιχεία έως τέλος Νοεμβρίου, ο σκοπός είναι να πάρουν το περσινό ποσό φέτος έως 10 Δεκεμβρίου και όποιος συμψηφισμός να γίνει μελλοντικά μέχρι το 2023 » είχε σημειώσει.

Τέλος είχε πει ότι θα δοθούν προκαταβολές στους περσινούς δικαιούχους ενώ είχε αποκαλύψει πως στις 31 Δεκεμβρίου 2022 θα δοθούν τα χρήματα του επιδόματος στους καινούριους δικαιούχους. Ακόμη είχε επισημαίνει πως τα εισοδηματικά κριτήρια για τους νέους δικαιούχους του επιδόματος θα είναι 14.000 ευρώ για τον άγαμο και των 20.000 ευρώ για ένα ζευγάρι με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.