Quantcast
myOAEDlive: Νέες υπηρεσίες στην πλατφόρμα ψηφιακών ραντεβού - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

myOAEDlive: Νέες υπηρεσίες στην πλατφόρμα ψηφιακών ραντεβού – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Νέες υπηρεσίες προστίθενται και ενεργοποιούνται στη νέα πλατφόρμα ψηφιακών ραντεβού myOAEDlive που άρχισε να λειτουργεί πιλοτικά στις αρχές Δεκεμβρίου με απόφαση των αρμόδιων Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη. Επιπλέον των υπηρεσιών που ήδη λειτουργούν για την παροχή συμβουλευτικής μέσω τηλεδιάσκεψης (βιντεοκλήσης) από τους εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους ανέργων και εργοδοτών του ΟΑΕΔ, από σήμερα η πλατφόρμα myOAEDlive δίνει τη δυνατότητα προγραμματισμού ψηφιακών ραντεβού:

  1. με το ελληνικό γραφείο EURES του ευρωπαϊκού δικτύου υπηρεσιών απασχόλησης και επαγγελματικής κινητικότητας, για την αναζήτηση θέσεων εργασίας ή εργαζομένων στον ΕΟΧ,

  2. με εξειδικευμένους συμβούλους του ΟΑΕΔ για τη επικαιροποίηση στοιχείων του μητρώου εγγεγραμμένων ανέργων.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της πλατφόρμας myOAEDlive για πρώτη φορά άνεργοι και επιχειρήσεις μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα για υπηρεσίες μέσω τηλεδιάσκεψης (βιντεοκλήσης), αποφεύγοντας την προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).
Η ανταπόκριση των πολιτών κατά την περίοδο της πιλοτικής λειτουργίας είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, καθώς έως σήμερα έχουν γίνει πάνω από 2.000 κρατήσεις. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου περισσότεροι από 1.300 πολίτες εξυπηρετήθηκαν μέσω της νέας πλατφόρμας, ενώ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 700, με το ποσοστό πληρότητας για υπηρεσίες συμβουλευτικής προς ανέργους να φτάνει το 100% για τον Μάρτιο και να ξεπερνάει το 52% για τον Απρίλιο. Στόχος της επέκτασης και συνεχούς βελτίωσης της πλατφόρμας είναι η γρηγορότερη, ποιοτικότερη και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.