Quantcast
Νέες αυξήσεις στα καύσιμα - Πού κυμαίνονται βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - enikonomia.gr
share

Νέες αυξήσεις στα καύσιμα – Πού κυμαίνονται βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης

δημοσιεύτηκε:

Για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης μίλησε στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

«Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά σήμερα είναι στο 2,09 ευρώ το λίτρο» τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου και προέτρεψε τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν προμηθεύονται βενζίνη από τα πρατήρια καυσίμων.

«Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή οι καταναλωτές να μην παρασύρονται τώρα με την περίοδο του πετρελαίου θέρμανσης από τις πολύ φθηνές τιμές και θα πρέπει να βλέπουν εάν η ποσότητα και η ποιότητα είναι αυτή που πρέπει να λαμβάνουν για το αυτοκίνητό τους. Από εκεί και πέρα κανένας δεν μπορεί να καταδικάσει κανέναν. Υπάρχει η δικαιοσύνη….  έλεγχοι γίνονται. Οπότε όλα θα είναι προφανώς και στο φως» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το εάν είναι ανησυχητικό σε περίπτωση που η τιμή της αμόλυβδης είναι κάτω των 2 ευρώ. « Σε μια ελεύθερη και ανταγωνιστική αγορά υπάρχει ο καλός και δυστυχώς σε ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχουν και οι κακοί» απάντησε.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πού βρίσκεται σήμερα η τιμή του

Επίσης μίλησε και το πετρέλαιο θέρμανσης. «Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πανελλαδικά είναι γύρω στο 1,35 ευρώ το λίτρο», σημείωσε και πρόσθεσε πως «η τιμή αυτή είναι τουλάχιστον μέχρι τις 15 Νοεμβρίου καθώς τα μεγάλα διυλιστήρια έχουν δεσμευθεί ότι θα κρατήσουν την επιδότηση των 7,50 λεπτών. Βέβαια αυτό  έχει απορροφηθεί από τις αυξήσεις που έχουν έρθει τις προηγούμενες ημέρες ».

 

Ζάγκα: Αλλάζει από αύριο η τιμή της βενζίνης

Για το θέμα της βενζίνης μίλησε νωρίτερα και η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”. «Και η βενζίνη τέλος της εβδομάδας τσίμπησε προς τα πάνω.  Ανεβαίνει λοιπόν κι αυτή κι από αύριο περιμένουμε νέες τιμές. Δεν ξέρω τι αυξήσεις θα έχει, έχουμε μια  αγωνία όλοι μας » τόνισε.
Για το πετρέλαιο κίνησης
Επίσης μίλησε και για το πετρέλαιο κίνησης. Το ότι το απλό πετρέλαιο κίνησης έχει φτάσει την τιμή της απλής αμόλυβδης τις τελευταίες αρκετές μέρες αυτό έχει δυσκολέψει την κατάσταση, είπε. Δηλαδή είμαστε πάνω από 2 ευρώ. Το ότι το απλό πετρέλαιο κίνησης έχει φτάσει την τιμής της απλής αμόλυβδης είναι πρωτόγνωρο συμπλήρωσε.
Δεν το είχαμε πάρει είδηση γιατί από 1 η Απριλίου είχε δοθεί στην αντλία η επιδότηση τα 15 λεπτά και αυτό το έριχνε κάτω από τα 2  ευρώ, μόλις έφυγε η επιδότηση μπήκε και μια μικρή αύξηση και έτσι πιάσαμε τα 2  ευρώ  ανέφερε μεταξύ άλλων.
Για αυτό και εγώ επιμένω και διεκδικώ επιδότηση στην αντλία στο πετρέλαιο κίνησης γιατί ο κόσμος που παίρνει πετρέλαιο καταρχάς το 50%του κόσμου είναι επαγγελματίες το έχουν ανάγκη και μετά τι θα γίνει θα το αφήσουν να είναι ακριβά πάνω από 2 ευρώ, 2,04 ευρώ -2,01 ευρώ , είπε

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.