Quantcast
ΓΓΔΕ: Διευκρινίσεις σχετικά με την εξέταση αιτημάτων αναστολής - enikonomia.gr
share

ΓΓΔΕ: Διευκρινίσεις σχετικά με την εξέταση αιτημάτων αναστολής

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα αιτήματα αναστολής που υποβάλλονται σχετικά με το καταβλητέο ποσοστό 50% του αμφισβητούμενου ποσού της πράξης, σε περίπτωση άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

1. Ο υπόχρεος έχει δικαίωμα να υποβάλει, ταυτόχρονα με την ενδικοφανή προσφυγή και αίτημα αναστολής του καταβλητέου ποσοστού πενήντα τοις εκατό (50%) του αμφισβητούμενου ποσού της πράξης. Το αίτημα αναστολής είτε συμπεριλαμβάνεται στο έγγραφο της ενδικοφανούς προσφυγής είτε υποβάλλεται αυτοτελώς με ιδιαίτερο έγγραφο που κατατίθεται την ίδια ημέρα με την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής.

2. Η αναστολή της πληρωμής του καταβλητέου ποσοστού πενήντα τοις εκατό (50%) του αμφισβητούμενου ποσού της προσβαλλόμενης πράξης χορηγείται μόνο στην περίπτωση κατά την οποία κρίνεται ότι αυτή θα είχε ως συνέπεια ανεπανόρθωτη βλάβη για τον υπόχρεο.

Για τον λόγο αυτό το υποβαλλόμενο αίτημα αναστολής πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει όλους τους αναγκαίους ισχυρισμούς που μπορούν να θεμελιώσουν την επικαλούμενη από τον αιτούντα ανεπανόρθωτη βλάβη.

3. Με την αίτηση αναστολής υποβάλλονται και τα αποδεικτικά στοιχεία με τα οποία τεκμηριώνονται οι ισχυρισμοί του αιτούντος περί πρόκλησης ανεπανόρθωτης βλάβης από την καταβολή.

Ειδικότερα, υποβάλλεται απαραιτήτως υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 ν. 1599/1986 στην οποία ο αιτών δηλώνει με πληρότητα και ακρίβεια: α) τα παγκόσμια έσοδα ή εισοδήματά του από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο και κατά το τρέχον

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/29554

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.