Quantcast
Νοθεύουν τη βενζίνη με… νέφτι ή νερό – Το κόλπο των επιτήδειων για να ρίχνουν τις τιμές - enikonomia.gr
share

Νοθεύουν τη βενζίνη με… νέφτι ή νερό – Το κόλπο των επιτήδειων για να ρίχνουν τις τιμές

δημοσιεύτηκε:

Επιτήδειοι νοθεύουν τα καύσιμα και πωλούν βενζίνη με νέφτι ή με νερό προκειμένου στη συνέχεια να πωλούν σε χαμηλότερη τιμή, σε μια περίοδο που η ακρίβεια «σαρώνει». Όμως, τα νοθευμένα καύσιμα καταστρέφουν τους κινητήρες των οχημάτων.

«Είναι ένα διάλυμα βενζίνης με διαλύτη χρωμάτων, το γνωστό νέφτι» είπε στον ΣΚΑΪ ο μηχανολόγος – μηχανικός Γιώργος Καραμέρης, δείχνοντας ένα από τα δύο μπουκάλια με τη νοθευμένη βενζίνη που εντόπισε σε ρεζερβουάρ αυτοκινήτων τις προηγούμενες ημέρες. Το δεύτερο μπουκάλι, έχει μέσα νερό με κάποιου είδους διαλύτη. Εξηγεί ότι υγρά μέσα στα δύο μπουκάλια έχουν διαχωριστεί, λόγω του διαφορετικού βάρους τους.

Αρκετοί οδηγοί έχουν πονηρευτεί και αποφεύγουν πρατήρια καυσίμων που πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι πηγαίνουν στα βενζινάδικα που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια τα οποία και εμπιστεύονται ακόμα και αν η βενζίνη κοστίζει λίγα λεπτά παραπάνω.

«Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε κάτω του κόστους. Είναι αδύνατον!», δηλώνει οδηγός στον ΣΚΑΪ. «Το φοβόμαστε αλλά εμπιστευόμαστε χρόνια αυτό το πρατήριο και δεν έχουμε παρατηρήσει κάτι επιλήψιμο», «Πηγαίνω σε αυτόν που εμπιστεύομαι!», αναφέρει άλλος οδηγός.

Τα περιστατικά νοθείας είναι ωστόσο αρκετά και οι Αρχές έχουν αυστηροποιήσει τους ελέγχους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο πρατηριούχων Αττικής Μαρία Ζάγκα, πέρσι έγιναν 11 καταγγελίες στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για λαθρεμπόριο καυσίμων και 5 για νοθεία καυσίμων.

«Το να πιάσετε κάποιον που νοθεύει ή έχει ”πειραγμένες” αντλίες υπάρχει δόλος. Είναι ξεκάθαρο. Να του βάλετε το μεγαλύτερο πρόστιμο δεν τους ενδιαφέρει γιατί βγάζουν τεράστια ποσά», τονίζει η κα Ζάγκα και ζητεί σε τέτοιες περιπτώσεις να μπαίνει λουκέτο στα πρατήρια.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.