Quantcast
ΟΑΕΔ: Μέχρι πότε θα γίνονται οι εγγραφές επιτυχόντων υποψηφίων καταρτιζομένων για τα ΙΕΚ - enikonomia.gr
share

ΟΑΕΔ: Μέχρι πότε θα γίνονται οι εγγραφές επιτυχόντων υποψηφίων καταρτιζομένων για τα ΙΕΚ

δημοσιεύτηκε:

Έως αύριο, Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου από τις 9 π.μ έως τις 2 μ.μ. γίνονται οι εγγραφές επιτυχόντων υποψηφίων καταρτιζομένων με τη διαδικασία του παράλληλου μηχανογραφικού για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.
Οι διευθύνσεις και τα στοιχεία
επικοινωνίας των ΙΕΚ ΟΑΕΔ βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.oaed.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi
Όσοι επιτυχόντες δεν προσέλθουν εντός
της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν επιθυμούν να
εγγραφούν.
Απαραίτητα δικαιολογητικά για εγγραφή:
1.Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους
(Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β΄ Κύκλου)
2.Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
τους
3.Βεβαίωση ΑΜΚΑ
4.Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην
αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία). Υπενθυμίζεται
ότι απαγορεύεται η εγγραφή του υποψηφίου ταυτόχρονα σε σχολή, τμήμα ή
εισαγωγική κατεύθυνση ΑΕΙ και Δημόσιο ΙΕΚ.
Τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Στον ΟΑΕΔ λειτουργούν 30 ΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα, με 35 σύγχρονες ειδικότητες, όπου φοιτούν 2.800 σπουδαστές. Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και παρέχουν στους καταρτιζόμενους αρχική επαγγελματική κατάρτιση. Ο στόχος είναι μέσα από την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων και προσόντων, με την παροχή επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, τα ΙΕΚ ΟΑΕΔ επιδιώκουν την ομαλή ένταξη στην παραγωγική διαδικασία. Η διάρκεια φοίτησης είναι πέντε εξάμηνα και συγκεκριμένα:
-Τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών.
– Ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών. Η Πρακτική Άσκηση-Μαθητεία στα ΙΕΚ πραγματοποιείται σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.139931/Κ1/2015 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1953/Β/2015).
Τίτλος σπουδών: Τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους τους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5. Για πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ. (www.eoppep.gr) .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.