Quantcast
ΟΠΕΚΑ : Έως τις 7 Ιουλίου οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού - Πότε θα πληρωθεί η επόμενη δόση - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚΑ : Έως τις 7 Ιουλίου οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού – Πότε θα πληρωθεί η επόμενη δόση

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 7 Ιουλίου στις 6 μ.μ. μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού, όπως είχε ενημερώσει πρόσφατα με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ.

Αυτό αφορά στους πολίτες που δεν πρόλαβαν την προηγούμενη προθεσμία. Εν συνεχεία θα αρχίσει  η διαδικασία επεξεργασίας της πληρωμής της 3ης δόσης 2023 και τυχόν αναδρομικών.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους είτε στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr)  είτε  μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr, με τους πρόσβασης κωδικούς τους στο Taxisnet. Σημειώνεται ότι, για να ολοκληρωθεί η αίτηση,  θα πρέπει να υποβληθεί οριστικά, ωστόσο αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Υπενθυμίζεται  δε πως δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι:

α) Έλληνες πολίτες

β) ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς

γ) πολίτες κρατών – μελών της ΕΕ

δ) πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετοί πολίτες

ε) Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων.

στ) ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών.

ζ) δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος

η) πολίτες άλλων κρατών

Πότε θα γίνει η πληρωμή της τρίτης δόσης

Παράλληλα επισημαίνεται πως η τρίτη δόση για το επίδομα παιδιού αναμένεται να πληρωθεί την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 σε όσους υποβάλλουν αίτηση. Ωστόσο τα χρήματα του επιδόματος  στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα τα δουν οι δικαιούχοι πριν από την παραπάνω ημερομηνία, δηλαδή την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023. Πάντως το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.