Η 25η Μαρτίου δεν θα φέρει αλλαγές στην πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για τον Μάρτιο, αφού αυτές, θα γίνουν κανονικά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, την Τρίτη 31 Μαρτίου, με τα χρήματα ωστόσο, να εμφανίζονται στα ΑΤΜ των δικαιούχων από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, μετά τις 17.00 το απόγευμα.
Τα χρήματα, ωστόσο, δεν εμφανίζονται την ίδια ώρα σε όλες τις τράπεζες. Εξαρτάται, δηλαδή, από την τράπεζα στην οποία οι δικαιούχοι διατηρούν τον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Πρόκειται για επιδόματα όπως:
- Αναπηρικά επιδόματα
- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
- Έξοδα Κηδείας
- Επίδομα Αλληλεγγύης για την Ελληνική Μειονότητα Αλβανίας
- Επίδομα Αναδοχής
- Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων (ν. 1296/1982)
- Επίδομα Γέννησης
- Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων
- Επίδομα Ομογενών
- Επίδομα Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών
- Επίδομα Στέγασης (ενοικίου)
- Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής
- Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης Έβρου
- Πρόγραμμα Προσωπικού Βοηθού
- Προστατευόμενα Τέκνα Θανόντων σε Φυσικές Καταστροφές.
Με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που ψηφίστηκε στις 9/12/2025, δίνεται πλέον η δυνατότητα τα επιδόματα, οι παροχές και οι οικονομικές ενισχύσεις που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ να πληρώνονται νωρίτερα από το συνηθισμένο, κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
