Quantcast
Παγκόσμια οικονομία χωρίς μετρητά ετοιμάζουν εταιρείες e-Money στη Βρετανία - enikonomia.gr
share

Παγκόσμια οικονομία χωρίς μετρητά ετοιμάζουν εταιρείες e-Money στη Βρετανία

δημοσιεύτηκε:

Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε ταχέως προς μια παγκόσμια οικονομία χωρίς μετρητά ενώ ο τομέας του FinTech αποδεικνύεται εξαιρετικά δραστήριος στο κέντρο του, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Bovill, 79 εταιρείες e-Money έχουν πάρει άδεια από τη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου (FCA), έναντι 38 το 2013 με τη πρόβλεψη για το 2016 να είναι αυξητική.

Στο χώρο του e-Money καταχωρούνται όλες οι μεγάλες εταιρείες αλλά και τα Startup τα οποία προσφέρουν πληρωμές και μεταφορές χρημάτων μέσω προπληρωμένων καρτών, χρεωστικών καρτών, Smartphones αλλά και μέσω Internet.

To μεγαλύτερο και γνωστότερο παράδειγμα εταιρείας e-Money είναι φυσικά το PayPal και από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές εταιρείες με παρεμφερή αντικείμενο όπως για παράδειγμα οι Monese, Stripe και Dopay – όλες Αγγλικές. Η FinTech startup Monese μάλιστα διαφημίζεται έντονα στο Facebook με μότο «Ανοίξτε τραπεζικό λογαριασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο άμεσα», απευθυνόμενη σε πελάτες σε όλη την ΕΕ, μια ελαφρώς παραπλανητική διαφήμιση αφού στην ουσία αυτό που ανοίγει ο πελάτης, από το Smartphone μάλιστα, είναι ένας λογαριασμό σε μια εταιρεία e-Money.

H ρυθμιστική αρχή FCA έχει θέσει από 2011 αυστηρούς όρους στις εταιρείες e-Money με άξονες την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών τους αλλά και τον διαχωρισμό των χρημάτων που εμπιστεύονται οι πελάτες από τα ίδια κεφάλαια των εταιρειών.

Στην Ελλάδα η πρώτη εταιρεία e-Money είναι η VivaPayments η οποία τελεί υπό την επίβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδας.

Πηγή: Startupper.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.