Quantcast
Παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση: Διευκρινίσεις ΕΦΚΑ για τις αυξήσεις στις συντάξεις και τα αναδρομικά - enikonomia.gr
share

Παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση: Διευκρινίσεις ΕΦΚΑ για τις αυξήσεις στις συντάξεις και τα αναδρομικά

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται προσαυξήσεις στις συντάξεις ορισμένων πολιτών που έχουν παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση. Όπως γνωστοποίησε o εκπρόσωπος Τύπου, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στο OPEN για τις συντάξεις  που εκκρεμούν από το 2016,  λόγω παράλληλης και διαδοχικής ασφάλισης, αυτές έχουν εκδοθεί, ωστόσο αυτό το οποίο απομένει είναι η προσαύξηση λόγω της απουσίας ενός λογισμικού που τόσα χρόνια δεν είχε τεθεί σε λειτουργία. « Το θέσαμε σε λειτουργία τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος του χρόνου οι περισσότερες περιπτώσεις  θα έχουν δει την προσαύξηση» σημείωσε

Διευκρινίσεις από τον ΕΦΚΑ για τα στοιχεία των εκκρεμών κύριων  συντάξεων 

Εν συνεχεία κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της Αυγής που έλεγε ότι «εκκρεμούν χιλιάδες κύριες συντάξεις που θα έπρεπε να είχαν εκδοθεί από το 2020 έως και το 2021. Οι επίσημες εκκρεμότητες των συντάξεων φτάνουν  τις 300 χιλιάδες. Οι  125 χιλιάδες από αυτές είναι επικουρικές, 55 χιλιάδες εφάπαξ και 90 χιλιάδες συντάξιμα με παράλληλη ασφάλιση σε δύο ή περισσότερα ταμεία και άλλες 25 χιλιάδες  διεθνείς».

«Τα στοιχεία αυτά είναι αναληθή, ξεκάθαρα. Και αυτά τα είπε χθες και η αντιπολίτευση» τόνισε με έμφαση ο κ. Τσάπαλος. « Πραγματικά θλίβομαι γιατί  ήταν μια συλλογική προσπάθεια εργαζομένων από τον δημόσιο  και τον ιδιωτικό τομέα ασχέτως ιδεολογικού χρωματισμού. Οι άνθρωποι κάθισαν νυχθημερόν εργάστηκαν. Και νομίζω αδικούν τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα τέτοιου είδους δηλώσεις και ανακοινώσεις. Γιατί ουσιαστικά οι εκκρεμότητες στις επικουρικές είναι πολύ λιγότερες, είναι περίπου 90 χιλ. ληξιπρόθεσμες. Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα τα εφάπαξ να είναι 55 χιλιάδες ληξιπρόθεσμα, είναι κάτω από 15 χιλιάδες τα ληξιπρόθεσμα»  συμπλήρωσε.

Εν συνέχεια ρωτήθηκε εάν έχει υπολογιστεί πριν από το 2016 η σύνταξη 500 χιλιάδων παλαιών συνταξιούχων . «Δεν  υπάρχει θέμα επανυπολογισμού μισό εκατομμυρίων συντάξεων προ του 2016. Αυτά είναι ψεύδη του ΕΝΔΙΣΥ, του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων» απάντησε.

Γιατί υπάρχει πρόβλημα με τις συντάξεις εξωτερικού

Επίσης μίλησε και για τις συντάξεις εξωτερικού που εκκρεμούν να  εκδοθούν. « Υπάρχει πράγματι ένα στοκ  20 χιλιάδων περιπτώσεων. Εκδόθηκαν μέσα στο καλοκαίρι 4 χιλιάδες διεθνείς .Εδώ όμως δεν φταίει όμως μόνο ο ΕΦΚΑ για τις καθυστερήσεις αυτές. Πολλά ασφαλιστικά ταμεία άλλων χωρών αργούν να μας στείλουν στοιχεία και για αυτό καθυστερούν οι συντάξεις »  τόνισε ωστόσο την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε πως « υπάρχουν και περιπτώσεις που φταίει μόνο ο ΕΦΚΑ, δεν λέω ότι φταίει μόνο το ταμείο του εξωτερικού ».

Τέλος αναφέρθηκε στον αριθμό των δικαιούχων των αναδρομικών για το 11μηνο (Ιουνίου 2015 –  Μαΐου2016).

«Είναι 100 χιλιάδες  ασφαλισμένοι συνταξιούχοι που περιμένουν πράγματι να πάρουν αναδρομικά. Δεν είναι 500 χιλιάδες όπως λέει η Αυγή. Είναι 100 χιλιάδες. Αυτές οι 100 χιλιάδες τι είναι; Είναι παλιές περιπτώσεις προ του 2016  με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης που δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα ο ΕΦΚΑ δυστυχώς, -γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις και χειρόγραφες -για να δει εάν δικαιούνται αναδρομικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.