Quantcast
Παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση: Εντός 5μήνου οι αυξήσεις και τα αναδρομικά - Ποιους συνταξιούχους αφορά - enikonomia.gr
share

Παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση: Εντός 5μήνου οι αυξήσεις και τα αναδρομικά – Ποιους συνταξιούχους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται αυξήσεις και αναδρομικά στις συντάξεις διαδοχικής και παράλληλης ασφάλισης, όπως προκύπτει από όσα αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Φορέας, “ακόμη μία εκκρεμότητα ετών κλείνει οριστικά προς όφελος χιλιάδων συνταξιούχων, καθώς τίθεται σε λειτουργία από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ το λογισμικό υπολογισμού των συντάξεων με παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης.

Η αρχή γίνεται με τις μεγαλύτερες κατηγορίες συνταξιούχων που αφορούν παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Σταδιακά και ανά εβδομάδα θα εντάσσονται στην διαδικασία εκκαθάρισης και τα υπόλοιπα τ. Ταμεία”.

Νέες συντάξεις διαδοχικής και παράλληλης ασφάλισης: Πώς θα εκδίδονται

“Με το νέο αυτό λογισμικό αρχίζει σε πρώτη φάση να υπολογίζονται οι νέες συντάξεις διαδοχικής και παράλληλης ασφάλισης που εκδίδονται από τώρα και μετά.

Σε δεύτερη φάση, εντός Ιουλίου, θα ξεκινήσει η εκκαθάριση των συντάξεων με παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης και που έχουν εκδοθεί με τον ν. 4387/2016 και η απόδοση στη συνέχεια των αντίστοιχων αυξήσεων και αναδρομικών στους δικαιούχους. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός 5μήνου.

Το ακριβές πλήθος των συνταξιούχων που θα δουν προσαυξήσεις και αναδρομικά στις συντάξεις τους δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη καθώς θα πρέπει να προηγηθεί ο υπολογισμός του μέσα από το εν λόγω λογισμικό”, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διοικητής e-ΕΦΚΑ:  Οι συντάξεις με διαδοχικό και παράλληλο χρόνο ασφάλισης θα εκδίδονται πλέον χωρίς αποκλίσεις

 ΕΦΚΑ

Ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής δήλωσε: «Με την λειτουργία του λογισμικού και την εκκαθάριση που ακολουθεί κλείνει μια ακόμη εκκρεμότητα του ΕΦΚΑ και παράλληλα αντιμετωπίζεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορούσε χιλιάδες συνταξιούχους. Οι συντάξεις με διαδοχικό και παράλληλο χρόνο ασφάλισης θα εκδίδονται πλέον χωρίς αποκλίσεις και παράλληλα χιλιάδες συνταξιούχοι που περιμένουν για χρόνια την απαιτούμενη προσαύξηση θα την δουν στους λογαριασμούς τους με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης εντός 5μήνου».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.