Quantcast
"Παράθυρο" για επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα - Χατζηδάκης: Δεν είμαστε Σκρουτζ - enikonomia.gr
share

“Παράθυρο” για επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα – Χατζηδάκης: Δεν είμαστε Σκρουτζ

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί επιταγή ακρίβειας σε ευάλωτες ομάδες πολιτών τα Χριστούγεννα εάν δεν μεσολαβήσει κάποιο έκτακτο γεγονός άφησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και  Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον Blue Sky. Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, υπό κανονικές συνθήκες εάν δεν έχουμε κάτι έκτακτο, φαίνεται πως είναι η πιθανή η χορήγηση της επιταγής ακρίβειας.

«Ο Πρωθυπουργός είπε πως θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού και θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες μας. Αλλά θέλω λίγο ακόμη να περιμένουμε» είπε ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στο θέμα της επιταγής ακρίβειας. «Eάν έχουμε χρήματα θα δώσουμε την επιταγή. Δεν είμαστε Σκρουτζ να κρατάμε τα χρήματα στην άκρη. Έχοντας πιάσει -όπως ελπίζουμε -το 1,1 % στο πρωτογενές πλεόνασμα… θα τα σταθμίσουμε, θα δούμε πώς θα πάνε, αλλά μετράμε ακόμα. Ο Σεπτέμβριος πήγε λίγο χειρότερα από ότι φανταζόμασταν ωστόσο ο Οκτώβριος πήγε καλύτερα από ότι φανταζόμασταν. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» συμπλήρωσε.

Για το τέλος επιτηδεύματος

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο τέλος επιτηδεύματος. Όπως είπε, το τέλος επιτηδεύματος καταργείται σε 2 χρόνια. Είχαμε πει αρχικά ότι αυτό θα γίνει σε 3 χρόνια, ωστόσο αυτή η κατάργηση θα γίνει σε 2 χρόνια και το συνδυάζουμε με την φορολογική συμμόρφωση, συμπλήρωσε. Μίλησε δε για προκλητική φοροδιαφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες.  «Όταν κάποιος έχει στη δούλεψη του  εργαζομένους  και λέει ότι όλοι αυτοί ανεξαιρέτως βγάζουν περισσότερα χρήματα από τον ίδιο,  αυτό εγώ δεν το δέχομαι» σημείωσε.

«Εγώ πιστεύω πως στο τέλος της διαδρομής  αν δεν κάναμε τίποτα, τότε θα είχαμε το μεγαλύτερο κόστος »  τόνισε  με έμφαση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.