Quantcast
Πάσχα: Πού θα φτάσει η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας -Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές των καυσίμων - enikonomia.gr
share

Πάσχα: Πού θα φτάσει η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας -Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές των καυσίμων

δημοσιεύτηκε:

Νέες προβλέψεις για την τιμή της βενζίνης έκανε σήμερα ο πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου μιλώντας στο MEGA.

«Πηγαίνοντας προς το Πάσχα θα δούμε τα περισσότερα ταμπλό των πρατηρίων να έχουν την τιμή της βενζίνης στα 2 ευρώ το λίτρο. Αυτό ήρθε και πιο νωρίς γιατί το πετρέλαιο τύπου brent το οποίο είναι οδηγός -ναυαρχίδα των τιμών διεθνώς, είναι πάνω από 90 δολάρια το βαρέλι», τόνισε με έμφαση ο κ. Παπαγεωργίου. «Η  Ελλάδα είναι η τρίτη ακριβότερη χώρα μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στην τιμή του διυλισμένου προϊόντος. Δηλαδή η Ελλάδα είναι η τρίτη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη ως προς το διυλισμένο προϊόν προ των φόρων»,   σημείωσε.

Πάντως την προηγούμενη εβδομάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης  ήταν στα 1,934 ευρώ το λίτρο  ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ήταν στα 1,759 ευρώ το λίτρο, όπως μετέδωσε το MEGA, επικαλούμενο σχετικά στοιχεία. Και από τα ίδια στοιχεία προέκυψε πως  η Ελλάδα έχει την 2η υψηλότερη τιμή καυσίμων στην Ευρωζώνη.

«Οι φόροι είναι αυτοί που επιβαρύνουν την τιμή και βλέπουμε την τελική τιμή στα πρατήρια της Ελλάδας να είναι υψηλότερη από ότι είναι στον μέσο όρο της Ευρώπης», είπε μεταξύ άλλων και σημείωσε είπε πως στην Σλοβακία η τιμή της βενζίνης είναι στο 1,69 ευρώ.

Για τις τιμές του πετρελαίου

Π κ. Παπαγεωργίου μίλησε και για τις τιμές του πετρελαίου. «Οι τιμές στην Αυστρία είναι στο 1,54 το πετρέλαιο, η Βουλγαρία είναι στο 1,37 και η Τσεχία στο 1,55 ευρώ» τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.