Quantcast
Πετρέλαιο: Η ΟΠΕΚ+ δεν θα προχωρήσει παρά την άνοδο των τιμών του - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Η ΟΠΕΚ+ δεν θα προχωρήσει παρά την άνοδο των τιμών του

δημοσιεύτηκε:

Σε σχέδια για μέτρια αύξηση παραγωγής πετρελαίου ενδέχεται να εμμείνει η συμμαχία ΟΠΕΚ+ κατά τη συνεδρίασή της, μετά την άνοδο των τιμών του αργού σε υψηλό επταετίας. Τα παραπάνω αναφέρουν πηγές της συμμαχίας, παρά τις πιέσεις που υπάρχουν από κορυφαίους καταναλωτές για περισσότερη προσφορά.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του με επικεφαλής τη Ρωσία, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, που παράγει πάνω από το 40% της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου, έχει δεχθεί αιτήματα από τις ΗΠΑ, την Ινδία και άλλες χώρες για άντληση περισσότερου πετρελαίου καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν από την πανδημία.

Ο ΟΠΕΚ+ έχει εμείνει σε μηνιαίες αυξήσεις 400.000 βαρελιών την ημέρα

Ωστόσο, ο ΟΠΕΚ+ έχει εμείνει σε μηνιαίες αυξήσεις 400.000 βαρελιών την ημέρα και θεωρεί πως οι αυξανόμενες τιμές οφείλονται στην αποτυχία των χωρών-καταναλωτών να διασφαλίσουν επαρκείς επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα καθώς στρέφονται σε πιο πράσινη ενέργεια.


Ωστόσο, αρκετά μέλη του ΟΠΕΚ δυσκολεύονται να πετύχουν ακόμα και αυτές τις μηνιαίες αυξήσεις παραγωγής.

Τρεις πηγές από τη συμμαχία ΟΠΕΚ+ δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι το σχέδιο για αύξηση του στόχου κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα για τον Μάρτιο είναι απίθανο να αλλάξει όταν η ομάδα σε πλήρη σύνθεση συνεδριάσει διαδικτυακά αργότερα σήμερα.

«Όχι πάνω από 400.000 βαρέλια την ημέρα», δήλωσε μία από τις πηγές, ερωτηθείσα εάν η ομάδα ΟΠΕΚ+ μπορεί να συζητήσει υψηλότερη ποσότητα.

Το πετρέλαιο μπρεντ κινείτο πάνω από τα 89 δολάρια το βαρέλι σήμερα και άγγιξε υψηλό επταετίας στα 91,70 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω έντασης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.