Quantcast
Πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης: Αναμένονται νέες αυξήσεις στις τιμές - Ο ρόλος της FED - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης: Αναμένονται νέες αυξήσεις στις τιμές – Ο ρόλος της FED

δημοσιεύτηκε:

Νέα δεδομένα για τις τιμές του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης καθώς αναμένεται να αυξηθούν για τους καταναλωτές από το Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής η μέση τιμή της βενζίνης αγγίζει σχεδόν τα επίπεδα των 2 ευρώ το λίτρο και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στα 1,909 ευρώ, ενώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται στα 1,246 ευρώ/λίτρο.

Η αγορά εκτιμά ότι από το Σάββατο ότι θα αυξηθούν οι τιμές κυρίως στο diesel κίνησης, η διεθνής τιμή του οποίου άρχισε από χθες να αντανακλά τις επιπτώσεις από το ευρωπαϊκό εμπάργκο στα διυλισμένα ρωσικά προϊόντα πετρελαίου που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή.

Η αγορά διαβλέπει  ότι θα ανοίξει ένας ανοδικός κύκλος για την τιμή του ντίζελ κίνησης, η ένταση του οποίου θα εξαρτηθεί και από την πορεία της διεθνούς τιμής του αργού.

Πετρέλαιο: Ανοδικό σερί για τρίτη ημέρα

Η τιμή του πετρελαίου σημείωσε σήμερα ανοδικό σερί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα διότι οι ανησυχίες των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ μειώθηκαν, όπως μεταδίδει το Reuters.

H χθεσινή δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Fed, Τζερόμ Πάουελ για τα επιτόκια ήταν λιγότερο “επιθετικές” από αυτές  που αναμένονταν και “επιβάρυναν” το δολάριο. Ένα ασθενέστερο δολάριο κάνει το πετρέλαιο φθηνότερο για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Το brent

Η τιμή του brent κατέγραψε μια άνοδο της τάξεως του 1,2% και ανήλθε στα 84,68 δολάρια το βαρέλι αλλά και το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε μια αύξηση του 1,2% καθώς διαμορφώθηκε στα 78,07 δολάρια το βαρέλι.

Τι σημαίνει για την αγορά οι λιγότερο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ

Με λιγότερο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ, η αγορά ελπίζει ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μπορεί να αποφύγει τον απότομο ρυθμό επιβράδυνσης της ή ακόμα και μια ύφεση που θα έπληττε τη ζήτηση πετρελαίου. Ενώ την ίδια ώρα το τέλος των μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID ενισχύει και την κατανάλωση καυσίμων.

Όσον αφορά την προσφορά, ο ΟΠΕΚ+ συνέστησε πρόσφατα να διατηρηθεί σταθερή η παραγωγή αργού και αναμένεται να συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική του στην επόμενη σύνοδό του. Επίσης, ο σεισμός που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα σταμάτησε τις ροές αργού από το Ιράκ και το Αζερμπαϊτζάν από το Τσεϊχάν, αν και ο αγωγός του Ιράκ προς τον εξαγωγικό κόμβο Τσεϊχάν συνέχισε την Τρίτη τις ροές.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.